Aluat dospit / Retete culinare

Paine Mozaic

loading...

* Paine alba:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 250 g faina alba

* Paine neagra:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingura ulei
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 150 g faina integrala
* 100 g faina alba

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.

Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.

Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Foarte bine arata painica,cum eu fac zilnic,am sa o incerc.O seara placuta!

  2. Excelent arata zici ca e cozonac, super idee !

  3. foarte frumoasa!

  4. Foarte faina piinea! Mi-a adus aminte de reteta de aici: http://www.good-cook.ru/tort/tort_334.shtml numai ca acolo aluaturile erau colorate cu piure de legume.

  5. ce idee grozava ! esti nemaipomenita !

  6. Mirela, multumesc! Si eu fac paine, o data la 2-3 zile, si atunci imi place sa experimentez. :))

  7. Multumesc Sivia! Da, un cozonac ne-dulce. :))

  8. Multumesc Alison draga mea! Te pup!

  9. Wauuu natalia…ce faina e painica aia. Dar eu…ce explicatii sa le dau la ai mei ca e colorata? :)))

  10. Multumesc Pansy! Esti draguta. 🙂

  11. Miha, le zici ca ai pus bomboane! :)))

  12. :)) Bomboane cu spanac.
    Uffff…ma gandesc intens. :d

  13. Anonymous says:

    Imi pare rau dar painea neagra se face cu faina neagra tip 1250 sau 1350

  14. Ok, voi edita si voi scrie „paine integrala:. Asa e ok? 🙂

    Unde se gaseste faina de care spui? Eu n-am vazut niciodata, pe niciunde.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: