Paine Mozaic

de Miha
195 vizualizări

* Paine alba:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 250 g faina alba

* Paine neagra:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingura ulei
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 150 g faina integrala
* 100 g faina alba

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.

Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.

Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

mirela 14 aprilie 2010 - 15:57

Foarte bine arata painica,cum eu fac zilnic,am sa o incerc.O seara placuta!

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 14 aprilie 2010 - 18:18

Excelent arata zici ca e cozonac, super idee !

Răspuns
alison 14 aprilie 2010 - 18:39

foarte frumoasa!

Răspuns
Nati 14 aprilie 2010 - 19:07

Foarte faina piinea! Mi-a adus aminte de reteta de aici: http://www.good-cook.ru/tort/tort_334.shtml numai ca acolo aluaturile erau colorate cu piure de legume.

Răspuns
pansy 14 aprilie 2010 - 20:39

ce idee grozava ! esti nemaipomenita !

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:21

Mirela, multumesc! Si eu fac paine, o data la 2-3 zile, si atunci imi place sa experimentez. :))

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:22

Multumesc Sivia! Da, un cozonac ne-dulce. :))

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:22

Multumesc Alison draga mea! Te pup!

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:23

Wauuu natalia…ce faina e painica aia. Dar eu…ce explicatii sa le dau la ai mei ca e colorata? :)))

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:24

Multumesc Pansy! Esti draguta. 🙂

Răspuns
Nati 15 aprilie 2010 - 9:32

Miha, le zici ca ai pus bomboane! :)))

Răspuns
Miha 15 aprilie 2010 - 9:46

:)) Bomboane cu spanac.
Uffff…ma gandesc intens. :d

Răspuns
Anonymous 23 august 2011 - 12:35

Imi pare rau dar painea neagra se face cu faina neagra tip 1250 sau 1350

Răspuns
Miha 23 august 2011 - 12:41

Ok, voi edita si voi scrie “paine integrala:. Asa e ok? 🙂

Unde se gaseste faina de care spui? Eu n-am vazut niciodata, pe niciunde.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: