Aluat dulce / Retete de prajituri

Cuiburi cu nuca si scortisoara

loading...

Pentru aluat avem nevoie de:

500 g faina
80 g zahar
1 lingurita miere
50 g unt
1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
4 linguri ulei
sare
vanilie

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim caramelul din:

100 g zahar
100 g nuca rupta bucati
1 lingura unt

Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.

Pentru umplutura avem nevoie de:

100 g nuca macinata
80 g zahar
1 lingura scortisoara
30 g cacao

Amestecam toate ingredientele intr-un castron.

Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.

Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.
Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.

Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.

Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.

Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.

Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si papam dupa ce se raceste. Ma rog…cine are rabdare sa astepte. :))

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. ce cuiburi delicioase!:-)

  2. Nuca si caramel, ba chiar si scortisoara…
    cred ca sunt delicioase!

  3. Mmm, caramel cu nuci, combinatia mea preferata!! Seamana un pic cu rosenkrantzul, cred ca e o nebunie!

  4. Asa e Alison…A fost tare bun.Azi toata ziua am crantanit la nuca aia cu caramel. :)))

  5. Da,Geta…zic eu ca e o combinatie delicioasa…nuca scortisoara caramel…:)

  6. Asa este Natalia…seamana cu Rosenkrantul…Pup!

  7. Deci, da! Multumesc! Tot ce cocalesti e foarte fain si ai un premiu la mine!:*

  8. Multumesc Laura! :*

  9. Miha … ma crezi sau nu ma crezi inainte sa vad reteta ta de melci eu ma gandeam sa fac cuib de viespi,si ai facut tu…. si mai e ceva ciudat, ma gandeam sa fac limbi de pisica si vad ca le-ai facut si pe alea tot tu. Eu cred ca ce ma gandesc eu sa fac faci tu. Sa rezolvat cumva nu?!!!hihihi…esti tare.Piticii tai sunt scumpi foc. Ce fericiti pot ei sa fie cu o asa mamica care le face numai bunanati!!! Eu nu am pitici inca dar cand o sa am o sa tin minte sa le fac de toate cum faci tu.Te pup :*

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: