Cuiburi cu nuca si scortisoara

de Miha
104 vizualizări
cuiburi cu nuca si scortisoara

Reteta Cuiburi cu nuca si scortisoara

cuiburi cu nuca si scortisoara
Reteta Cuiburi cu nuca si scortisoara Mod de preparare Cuiburi cu nuca si scortisoara: Aluat: Facem o maia din 100 g faina,… Aluat dulce Cuiburi cu nuca si scortisoara European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca rupta bucati
  • 1 lingura unt
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 100 g nuca macinata
  • 80 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 30 g cacao

Mod de preparare Cuiburi cu nuca si scortisoara:

Aluat:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam peste ouale, zaharul, untul, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim caramelul:

Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent. Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.

Umplutura:

Amestecam toate ingredientele intr-un castron.

Daca vreti mai dulce umplutura, se mai poate adauga zahar.

Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara, de circa 0.5 cm grosime. Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana, sa se lipeasca putin de aluat.

Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.

Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent, peste nucile caramelizate.

Lasam la crescut, in jur de jumatate de ora, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste prajitura.

Imediat ce o scoatem din cuptor, o rasturnam pe un platou si papam dupa ce se raceste. Ma rog… cine are rabdare sa astepte. :))

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

alison 16 septembrie 2009 - 15:27

ce cuiburi delicioase!:-)

Răspuns
Geta 16 septembrie 2009 - 18:22

Nuca si caramel, ba chiar si scortisoara…
cred ca sunt delicioase!

Răspuns
Nati 16 septembrie 2009 - 19:03

Mmm, caramel cu nuci, combinatia mea preferata!! Seamana un pic cu rosenkrantzul, cred ca e o nebunie!

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 20:07

Asa e Alison…A fost tare bun.Azi toata ziua am crantanit la nuca aia cu caramel. :)))

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 20:08

Da,Geta…zic eu ca e o combinatie delicioasa…nuca scortisoara caramel…:)

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 20:10

Asa este Natalia…seamana cu Rosenkrantul…Pup!

Răspuns
laura laurentiu 16 septembrie 2009 - 21:18

Deci, da! Multumesc! Tot ce cocalesti e foarte fain si ai un premiu la mine!:*

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 21:52

Multumesc Laura! :*

Răspuns
Lily M. 18 septembrie 2009 - 10:53

Miha … ma crezi sau nu ma crezi inainte sa vad reteta ta de melci eu ma gandeam sa fac cuib de viespi,si ai facut tu…. si mai e ceva ciudat, ma gandeam sa fac limbi de pisica si vad ca le-ai facut si pe alea tot tu. Eu cred ca ce ma gandesc eu sa fac faci tu. Sa rezolvat cumva nu?!!!hihihi…esti tare.Piticii tai sunt scumpi foc. Ce fericiti pot ei sa fie cu o asa mamica care le face numai bunanati!!! Eu nu am pitici inca dar cand o sa am o sa tin minte sa le fac de toate cum faci tu.Te pup :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: