Paine fara framantare (fara gluten)

de Miha
1188 vizualizări

Celor care sufera de intoleranta la gluten le aduc o veste buna… de acum inainte vor putea manca si paine, paine fara gluten. Si asta va fi posibil datorita fainii fara gluten de la Dr Schar si a retetei pe care v-o prezint azi, o reteta simpla la care nu trebuie sa va murdariti mainile cu framantatul :))))

Ma alatur si cu aceasta reteta campaniei “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar”, campanie gazduita de Ruxandra. Prima reteta a fost cea a tortului cu crema de branza si ciocolata, pe care va rog sa o votati, daca v-a placut, AICI.

Paine fara gluten

Ingrediente

  • 500 g faina fara gluten (Bread-Mix / Dr. Schar )
  • 500 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten):

Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de moale si lipicios.

Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.

  • Aluatul de paine se poate imbogati cu diverse seminte, verdeata sau masline

Paine fara gluten si fara framantare

A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina. Se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.

  • Este important ca acest vas sa aiba capac

Paine fara framantare si fara gluten

Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca. Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.

Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Paine fara framantare

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Timea 21 septembrie 2014 - 9:25

Ce paine faina!

Răspuns
Miha 21 septembrie 2014 - 11:38

multumesc Timi! >:D<

Răspuns
Sanda Ianosi 29 septembrie 2014 - 10:43

Retete super tari!Multumesc!

Răspuns
10 retete de paine fara gluten pe care trebuie sa le incerci 20 iulie 2015 - 12:07

[…] Paine fara gluten, fara framantare […]

Răspuns
victorai evi 20 august 2015 - 13:45

am facut-o si eu – a iesit bine, insa nu am mai putut sa scot hartia de pe paine; a trebuit sa dau la o parte coaja de sub paine si de pe margini, ca sa pot indeparta hartia.
Am uns hartia in interior cu ulei, si totusi unde am gresit?

multumesc

Răspuns
Miha 20 august 2015 - 22:29

Hartia nu trebuie unsa cu ulei, doar o presari cu faina

Răspuns
20 de retete de baza pentru celiacii incepatori | Celiaci.ro 28 februarie 2018 - 12:02

[…] Vezi reteta intreaga aici.  […]

Răspuns
Oana Daiana 29 decembrie 2018 - 9:27

Se pune la copt direct din frigider

Răspuns
Paine fara drojdie – Dulciuri fel de fel 22 aprilie 2020 - 15:51

[…] eu am preferat varianta cu capac, asa cum am procedat si la reteta de paine fara framantare […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: