Chec pufos cu ciocolata

de Miha
90 vizualizări
Chec pufos cu ciocolata

De fapt am vrut sa fac o prajitura cu prune, dar fetita mea a zis ca ea le mananca crude nu in prajitura, iar baiatul m-a “amenintat” ca nici nu se uita la ea :)))) Asa ca, mai bine si mai rapid pentru mine… am facut acest chec pufos cu ciocolata, pe care l-am impartit frateste… :)))

A fost tare bun si este un chec ce se cere repetat, nu de alta dar merge tare bine la cafea 😉 dar si in pachetelul pentru scoala.

Chec pufos cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  •  1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja confiata de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ~100 g  ciocolata tocata

Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie confiata. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit, incorporam si ciocolata tocata cu cutitul.

Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (180-190 grade) pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dpa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu ciocolata

Pandispan cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Beth 23 septembrie 2014 - 16:46

Belle réalisation sa me plait beaucoup!
Bisous

Răspuns
Paula Gafitescu 24 septembrie 2014 - 11:32

Frumos si intr-adevar tare pufos a iesit checul acesta. Vin si eu la cafea, se poate?

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: