De fapt am vrut sa fac o prajitura cu prune, dar fetita mea a zis ca ea le mananca crude nu in prajitura, iar baiatul m-a „amenintat” ca nici nu se uita la ea :)))) Asa ca, mai bine si mai rapid pentru mine… am facut acest chec pufos cu ciocolata, pe care l-am impartit frateste… :)))
A fost tare bun si este un chec ce se cere repetat, nu de alta dar merge tare bine la cafea 😉 dar si in pachetelul pentru scoala.
Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita coaja confiata de lamaie
- esenta de vanilie
- ~100 g ciocolata tocata
Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie confiata. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit, incorporam si ciocolata tocata cu cutitul.
Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (180-190 grade) pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dpa dorinta.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Belle réalisation sa me plait beaucoup!
Bisous
Frumos si intr-adevar tare pufos a iesit checul acesta. Vin si eu la cafea, se poate?