Aluat dospit / Retete culinare

Paine de secara cu masline

Paine fara framantare cu masline

De o vreme am descoperit reteta de paine fara framantare. Imi place foarte mult rezultatul, asa ca am incercat-o in mai multe variante. Una dintre acestea fiind aceasta paine cu masline, inspirata fiind de Laura. Este absolut delicioasa, cu o coaja crocanta grozava.

Paine fara framantare

Ingrediente

  • 350 g faina alba
  • 150 g faina secara
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~400 ml apa calduta
  • 100 g masline negre
loading...

Mod de preparare Paine de secara cu masline:

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim catronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.

Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.

Paine fara framantare cu masline

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Il est superbe ce pain, très bon travail, Bravo!

    Bisous

  2. super delicioasa painica cu masline ♥
    te pup

  3. Paine fara framantare? Hmmm….nu iese caramida?

  4. Mmm, ce bine arata, n-am facut niciodata paine cu faina de secara! Si eu de cand am descoperit metoda fara framantare mereu fac, mai ales ca masina de paine n-am si urasc sa bag mainile in aluat !
    Te astept si la provocare cu mare drag.De ce nu chiar cu painica asta ! Pupici !

  5. Trimite si la mine vreo jumate de piine… Si mie imi place piinea fara framintare…

  6. Anonymous says:

    cu dantura stau verry good,asa ca ….tare-mi place :)))))
    Kamy

  7. Cred ca-mi place, dar trebuie sa o incerc prima data 😀

  8. Si eu vreau o felie.Arata tare bine!

  9. uuu..ce curioasa m-ai facut! mai ales ca sunt innebunita dupa maslinute!

  10. E foarte gustoasa,am facut-o si eu astazi!
    Ai copt-o fara capac sau ai cuptor electric?

  11. Parca simt mirosul de paine….

  12. Arata extraordinar!!!!!!!!!!!!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!!

  13. Mihaela, am copt-o fara capac. Nu am decat capace de sticla si mi-a fost teama sa nu faca poc. :))

  14. Minoki, ia incerca si vezi…iese caramida? :))

  15. Violeta, multumesc de invitatie. Voi participa cu drag! :*

  16. Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup!

  17. Nikole Gierling says:

    Fara drojdie?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

%d blogeri au apreciat: