Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

de Miha
436 vizualizări
tarta cu crema de vanilie si mere

Atunci cand vreti ceva usor de facut si savuros pana la ultima firimitura, puteti incerca aceasta tarta cu mere si crema de vanilie. N-o sa va para rau, pe cuvant! Merele se pot inlocui cu orice alt fel de fructe va plac, la fel cum se pot pune si in stare cruda, nu neaparat caramelizate.

tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie:

Aluat:
 
Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
 
Tarta cu mere

Crema de vanilie:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

tarta cu crema de vanilie si mere

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

gaby_d 5 februarie 2012 - 14:52

Ce apetisanta-i. ;;) <3

Răspuns
Miha 5 februarie 2012 - 15:12

Gabi, pune cafea intr-un termos si hai incoa’ :)))

Răspuns
Beth 5 februarie 2012 - 15:33

Belle tarte, j’adore elle est superbe belle, merci pour ce baux partage!

bisous

Răspuns
FLORY 5 februarie 2012 - 15:38

Foietaj,mere caramelizate…..mmmm vin si eu!Pupici!

Răspuns
Petronela 5 februarie 2012 - 15:44

Foarte imbietoare….am trecut-o pe lista…exact pe gustul meu!!!Te pup si o seara placuta !!!

Răspuns
Adela Zilahi 5 februarie 2012 - 15:56

Hmmm vin si eu!! o super tarta! Pupicei!

Răspuns
Andra 5 februarie 2012 - 16:46

Minunata tarta aceasta! Si gata in doi timpi si trei miscari! 🙂

Răspuns
minoki 5 februarie 2012 - 17:40

Prefer sa mananc de-a gata. Mai ai?

Răspuns
Timea 5 februarie 2012 - 19:01

Foarte gustoasa tarta!

Răspuns
Lulu 5 februarie 2012 - 19:15

Mama,ce simpla si delicioasa este!
te pupic de noapte buna!!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 5 februarie 2012 - 20:05

O bunatate.Te pup!

Răspuns
Cristina 6 februarie 2012 - 7:33

FF Buna! zilele astea ma incumet la prajitura kinder… Pup

Răspuns
Natasha 6 februarie 2012 - 8:26

Arata super,am trecut o pe lista,toate prajiturele care le am facut de la tine,toate au un gust delicios,multumim pentru retete.pup

Răspuns
fantezie in bucatarie 6 februarie 2012 - 8:48

arata foarte bine!!!si combinatia o stiu ca e super delicioasa!!Pupici!!

Răspuns
dia_diana58 6 februarie 2012 - 9:55

Tre’ sa fie o … mi-nu-na-tieeeeeeeeeeeeeeee .
Saptamana frumoasa , sanatate piciului si spor la bulgareala

Răspuns
Mare Maria 6 februarie 2012 - 15:04

Minunata tarta:)!!!!Pupici:x

Răspuns
Licuta Marin 6 februarie 2012 - 19:33

Mmm, perfect arata tarta si e perfecta pentru gustul meu!!!Pup!

Răspuns
Ghiocel07 8 martie 2012 - 19:37

Miha, dupa muffins acum ma tentezi cu placinta asta minunata. La multi ani si numai bine.

Răspuns
Miha 8 martie 2012 - 19:46

E o bunatate! 😉

Pupici!

Răspuns
Manuela 13 octombrie 2018 - 19:47

Miha, te rog mult sa ne spui cam cat timp lasam merele sa fiarba in caramel ?

Răspuns
Miha 13 octombrie 2018 - 20:25

Doar cateva minute, pana merele se inmoaie usor. Se vor inmuia foarte bine in cuptor 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: