Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

tarta cu crema de vanilie si mere

Atunci cand vreti ceva usor de facut si savuros pana la ultima firimitura, puteti incerca aceasta tarta cu mere si crema de vanilie. N-o sa va para rau, pe cuvant! Merele se pot inlocui cu orice alt fel de fructe va plac, la fel cum se pot pune si in stare cruda, nu neaparat caramelizate.

tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie:

Aluat:
 
Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
 
Tarta cu mere

Crema de vanilie:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

tarta cu crema de vanilie si mere

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce apetisanta-i. ;;) <3

  2. Gabi, pune cafea intr-un termos si hai incoa’ :)))

  3. Belle tarte, j’adore elle est superbe belle, merci pour ce baux partage!

    bisous

  4. Foietaj,mere caramelizate…..mmmm vin si eu!Pupici!

  5. Foarte imbietoare….am trecut-o pe lista…exact pe gustul meu!!!Te pup si o seara placuta !!!

  6. Hmmm vin si eu!! o super tarta! Pupicei!

  7. Minunata tarta aceasta! Si gata in doi timpi si trei miscari! 🙂

  8. Prefer sa mananc de-a gata. Mai ai?

  9. Foarte gustoasa tarta!

  10. Mama,ce simpla si delicioasa este!
    te pupic de noapte buna!!

  11. FF Buna! zilele astea ma incumet la prajitura kinder… Pup

  12. Natasha says:

    Arata super,am trecut o pe lista,toate prajiturele care le am facut de la tine,toate au un gust delicios,multumim pentru retete.pup

  13. arata foarte bine!!!si combinatia o stiu ca e super delicioasa!!Pupici!!

  14. Tre’ sa fie o … mi-nu-na-tieeeeeeeeeeeeeeee .
    Saptamana frumoasa , sanatate piciului si spor la bulgareala

  15. Minunata tarta:)!!!!Pupici:x

  16. Mmm, perfect arata tarta si e perfecta pentru gustul meu!!!Pup!

  17. Miha, dupa muffins acum ma tentezi cu placinta asta minunata. La multi ani si numai bine.

  18. E o bunatate! 😉

    Pupici!

  19. Manuela says:

    Miha, te rog mult sa ne spui cam cat timp lasam merele sa fiarba in caramel ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella – tort cu ciocolata

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi si-a dorit de ziua lui, pentru ca iubeste gogosile si le-ar manca in fiecare zi, fara sa i „se intoarca” vreodata 🙂 In fiecare an, la fiecare aniversare, am incercat sa-l surprind cu cate un tort aniversar fabulos, anul acesta i-am respectat dorinta intocmai,  blat de tort, […]

Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Desi prajitura turnata cu mere (sau cu branza) este preferata mea, va promit ca nici placinta frageda cu mere nu este de lepadat. Merele calite si aromate cu scortioara se potrivesc perfect in aluatul de placinta frageda, un aluat care se face din doar cateva ingrediente. Mod de preparare Placinta […]