Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

tarta cu crema de vanilie si mere

Atunci cand vreti ceva usor de facut si savuros pana la ultima firimitura, puteti incerca aceasta tarta cu mere si crema de vanilie. N-o sa va para rau, pe cuvant! Merele se pot inlocui cu orice alt fel de fructe va plac, la fel cum se pot pune si in stare cruda, nu neaparat caramelizate.

tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie:

Aluat:
 
Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
 
Tarta cu mere

Crema de vanilie:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

tarta cu crema de vanilie si mere

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce apetisanta-i. ;;) <3

  2. Gabi, pune cafea intr-un termos si hai incoa’ :)))

  3. Belle tarte, j’adore elle est superbe belle, merci pour ce baux partage!

    bisous

  4. Foietaj,mere caramelizate…..mmmm vin si eu!Pupici!

  5. Foarte imbietoare….am trecut-o pe lista…exact pe gustul meu!!!Te pup si o seara placuta !!!

  6. Hmmm vin si eu!! o super tarta! Pupicei!

  7. Minunata tarta aceasta! Si gata in doi timpi si trei miscari! 🙂

  8. Prefer sa mananc de-a gata. Mai ai?

  9. Foarte gustoasa tarta!

  10. Mama,ce simpla si delicioasa este!
    te pupic de noapte buna!!

  11. O bunatate.Te pup!

  12. FF Buna! zilele astea ma incumet la prajitura kinder… Pup

  13. Natasha says:

    Arata super,am trecut o pe lista,toate prajiturele care le am facut de la tine,toate au un gust delicios,multumim pentru retete.pup

  14. arata foarte bine!!!si combinatia o stiu ca e super delicioasa!!Pupici!!

  15. Tre’ sa fie o … mi-nu-na-tieeeeeeeeeeeeeeee .
    Saptamana frumoasa , sanatate piciului si spor la bulgareala

  16. Minunata tarta:)!!!!Pupici:x

  17. Mmm, perfect arata tarta si e perfecta pentru gustul meu!!!Pup!

  18. Miha, dupa muffins acum ma tentezi cu placinta asta minunata. La multi ani si numai bine.

  19. E o bunatate! 😉

    Pupici!

  20. Manuela says:

    Miha, te rog mult sa ne spui cam cat timp lasam merele sa fiarba in caramel ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

%d blogeri au apreciat: