Briose “Flori de cires”

de Miha
310 vizualizări
Briose din aluat de cozonac cu nuca

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta, mi-am zis ca acum e momentul 🙂 Pentru aluat am facut reteta de cozonac, pe care o fac de obicei.

Briose din aluat de cozonac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g unt

Mod de preparare Briose “Flori de cires”:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron daca se framanta manual, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, ciocolata tocata si scortisoara.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, apoi se presara amestecul de ciocolata cu nuca. Se ruleaza foaia pe latura scurta, cat mai strans posibil. Intindem din nou aluatul in foaie dretunghiulara si il rulam din nou, tot pe latura scurta.

Taiem felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata. Fiecare felie se cresteaza apoi din loc in loc cu o forfeca, formand astfel petalele. Se aseaza in tava de briose tapetata cu hartiute speciale.

briose cu nuca si ciocolata

Se lasa putin la dospit, la loc caldut, apoi se da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, la foc mediu.

Briose din aluat de cozonac cu nuca

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Adela Zilahi 8 februarie 2012 - 9:28

O bunatate!! sunt superbe aceste,, flori,, si cu siguranta delicioase. Pupicei!

Răspuns
Liliana Toma 8 februarie 2012 - 9:48

minunate!!!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 8 februarie 2012 - 9:50

Super fain!!!!!

Răspuns
Beth 8 februarie 2012 - 10:08

Très belle réalisation et bonne imagination, Bravo beaux travail!

Bisous

Răspuns
Alex 8 februarie 2012 - 10:14

ce minunatie …

Răspuns
Miha 8 februarie 2012 - 10:49

Multumesc dragelor! :*

Răspuns
Ruxy 8 februarie 2012 - 13:25

Cat de minunate sunt! Nu te-as putea refuza niciodata cu deserturile tale!

Răspuns
Raluca 8 februarie 2012 - 15:02

Cat sunt de frumoase!:)

Răspuns
Miha 8 februarie 2012 - 15:03

Multumesc Ruxy! :*

Răspuns
Miha 8 februarie 2012 - 15:04

Multumesc Raluca! :*

Răspuns
Kadia 8 februarie 2012 - 15:20

Ce idee minunata! Au iesit absolut superbe!

Răspuns
Danutza 8 februarie 2012 - 15:41

Arata super bine! Delicioase!

Răspuns
langmina 8 februarie 2012 - 16:04

Tare frumoase!

Răspuns
Licuta Marin 8 februarie 2012 - 17:15

Tare bune sunt!!!Yummy!Pupici!

Răspuns
Haplea 8 februarie 2012 - 17:41

Ce frumoase sunt!

Răspuns
Mihaela - mykyduta 8 februarie 2012 - 18:49

Sunt tare dragalase!!!!!
Pup

Răspuns
Timea 8 februarie 2012 - 20:13

Sunt super frumoase…si cu siguranta si bune :). pup

Răspuns
mandala 8 februarie 2012 - 20:42

Superbe !

Răspuns
miremirc 8 februarie 2012 - 22:00

Foarte simplu de facut si cand le vezi crezi ca sunt f complicate 😛

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 9 februarie 2012 - 8:04

delicioaseeeeeeeeee!

Răspuns
Mari 9 februarie 2012 - 8:13

Imi plac si mie! Toate dulciurile facute de tine imi plac!

Răspuns
Ancuta 9 februarie 2012 - 8:24

Ce frumoase ti-au iesit. Piticii cred ca au fost incantati.
Pupici si o zi frumoasa!

Răspuns
Mare Maria 10 februarie 2012 - 8:04

Minunate:X!!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: