Paine arabeasca

de Miha
71 vizualizări

* 150 ml apa
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita drojdie uscata
* ~250 g faina integrala

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Faina si sarea le punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, uleiul si maiaua. Amestecam usor, aducand faina de pe margini inspre interior pana la omogenizare. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat si dospit se poate folosi si masina de paine.

* In plus:

* 2 linguri za’atar
* 2 linguri ulei de masline

Za’atar:

* 1 lingurita oregano uscat
* 1 lingurita maghiran uscat
* 1 lingurita cimbru uscat
* 1 lingurita boia dulce
* 1/2 lingurita sare
* 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
* 20 g susan

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Aluatul se intinde cu mana intr-o tava bine unsa cu ulei, in strat nu foarte subtire. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut.

Amestecam za’atarul cu ulei si omogenizam. Pasta obtinuta o intindem peste aluatul crescut, apoi cu degetele apasam aluatul din loc in loc, formand mici denivelari pe suprafata aluatului.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza.

Sursa

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Gabriela 2 decembrie 2010 - 11:33

Buna painea arabeasca,nu am incercat niciodata sa o fac!ps.ce e ala za’atar?te pupik!o zi buna!

Răspuns
Miha 2 decembrie 2010 - 12:15

Gabriela, za’atarul este un condiment arabesc, ce se poate folosi la mai multe preparate. Se poate cumpara din magazinele cu specific arabesc sau il poti face tu acasa, asa cum am prezentat in reteta. E foarte usor de facut si foarte bun.
Pupici si o zi buna.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: