Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za’atar

de Miha
228 vizualizări

* 5 cartofi medii
* 1 ceapa
* 1 lingurita boia de ardei
* sare si piper
* 4 pulpe de pui
* 2 linguri za’atar

Pentru ca mi-a mai ramas niste za’atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar.

Cele 2 linguri de condiment le-am pus intr-o punga speciala pentru friptura, am pus si carnea inautru si am sigilat punga, dupa care am scuturat-o energic pentru a acoperi carnea uniform. Punga se pune intr-o tava si se da la cuptor pentru ~40 de minute. Se rupe punga si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se paseaza cu o furculita.
Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga boiaua, se omogenizeaza si se adauga cartofii. Potrivim gustul de sare si piper
.
Se servesc calzi ca garnitura la pulpele de pui condimentate. Cine isi permite :)) poate pune alaturi si o muratura.

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Bianka 2 decembrie 2010 - 14:52

Faorte bun

Răspuns
ChefChilly 2 decembrie 2010 - 17:04

Suna delicios.. si chiar mai am niste za’atar prin camara – o sa fac si eu o incercare

Răspuns
Miha 2 decembrie 2010 - 17:13

ChefChilly, ma bucur mult ca iti place reteta. Sper sa-ti placa si rezultatul final. :)))
O seara buna!

Răspuns
Miha 2 decembrie 2010 - 17:13

Bianka, multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: