* 5 cartofi medii
* 1 ceapa
* 1 lingurita boia de ardei
* sare si piper
* 4 pulpe de pui
* 2 linguri za’atar
Cele 2 linguri de condiment le-am pus intr-o punga speciala pentru friptura, am pus si carnea inautru si am sigilat punga, dupa care am scuturat-o energic pentru a acoperi carnea uniform. Punga se pune intr-o tava si se da la cuptor pentru ~40 de minute. Se rupe punga si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca.
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se paseaza cu o furculita.
Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga boiaua, se omogenizeaza si se adauga cartofii. Potrivim gustul de sare si piper
.
Se servesc calzi ca garnitura la pulpele de pui condimentate. Cine isi permite :)) poate pune alaturi si o muratura.
4 comentarii
Faorte bun
Suna delicios.. si chiar mai am niste za’atar prin camara – o sa fac si eu o incercare
ChefChilly, ma bucur mult ca iti place reteta. Sper sa-ti placa si rezultatul final. :)))
O seara buna!
Bianka, multumesc!