Muschiulet de porc cu merisoare

de Miha
239 vizualizări
Muschiulet de porc cu merisoare

Trebuie sa recunosc, nu sunt o experta atunci cand trebuie sa cumpar carne de porc. Si daca trebuie, daca mi-am propus ca in acea zi sa diversific meniul familiei, cumpar muschiulet de porc. Le si place si nici n-am dat gres cu el atunci cand l-am gatit in orice fel mi-a trecut prin cap.

Reteta pe care v-o propun azi, sa o pregatiti atunci cand vreti sa preparati ceva cu adevarat deosebit si cu care sa va impresionati mesenii. Este o reteta pe care eu am vazut-o la chef Florin Dumitrescu, o reteta propusa de el pentru un meniu de Craciun. La prima vedere pare a fi o reteta elaborata, cu atat mai mult cu cat e “a la chef” 😀 dar nu este deloc asa, este chiar simplu si destul de rapid de preparat. Haideti sa vedeti! 😉

Muschiulet de porc cu merisoare

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • ~50 g merisoare deshidratate
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • ~200 g merisoare proaspete

Mod de preparare Muschiulet de porc cu merisoare:

Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Muschiuletul de porc se unge bine cu mustar, apoi se tavaleste prin pesmetul aromat. Se acopera bine pe toate partile.

Muschiulet de porc cu merisoare

Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute.

Mie personal ideea de gatit “in sange” nu-mi surade, asa ca am taiat muschiuletul in felii potrivite si le-am prajit usor in tigaia cu putin ulei.

Intr-o alta tigaie punem merisoarele proaspete, untul si vinul.  Lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul si compozitia capata consistenta. Trecem sosul printr-o sita, sa eliminam cojile si semintele.

Daca aveti suc de merisoare e mai usor, veti scapa de acest ultim pas 😉

Muschiuletul de porc se serveste cu sosul de merisoare cald. Pentru garnitura am optat pentru un orez salbatic fiert, apoi tras la tigaie in unt si parmezan.

Pofta buna! 😉

Muschiulet de porc cu merisoare si garnitura de orez salbatic

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

oana ciurea 6 octombrie 2013 - 20:36

O combinatie minunata! Imi place tare mult 🙂

Răspuns
Timea 6 octombrie 2013 - 21:30

Cat de bine arata!

Răspuns
Didi 7 octombrie 2013 - 9:37

wow! chiar ca arata festiv. frumoasa prezentare, bravo

Răspuns
Dea 8 octombrie 2013 - 11:03

Un deliciu!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 8 octombrie 2013 - 11:04

Este minunat si bine de pregatit cand avem musafiri sa ii impresionam putin~

Răspuns
Mena 8 octombrie 2013 - 15:58

Ce bine arata!!!Vreau si eu o portie daca se poate ;;)

Răspuns
Simona 10 octombrie 2013 - 22:50

Cred ca-i tare buna combinatia asta!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: