Lady’s Cake

de Miha
1027 vizualizări
Lady's Cake

Reteta Lady’s Cake, Reteta Tort cu mousse de nuca de cocos, Tort cu bomboane Raffaello

Felie de tort cu mousse de cocos si ciocolata

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua. Acest tort Lady’s Cake este special pentru voi, un tort cu blat pufos, ganache de ciocolata si mosusse de nuca de cocos. Un tort absolut delicios!

Lady's Cake

Lady's Cake

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua. Acest tort Lady’s Cake este special pentru voi,… Torturi Lady’s Cake European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * Pentru blatul alb:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura ulei
  • * 1 lingura amidon
  • * 2 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • * 5 g praf de copt
  • * Pentru blatul maro:
  • * 2 oua
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura ulei
  • * 1 lingura amidon
  • * 1 lingura faina
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * esenta de rom
  • * 5 g praf de copt
  • * Pentru mousse de cocos:
  • * 2 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 100 g nuca de cocos
  • * 350 ml lapte
  • * 3 linguri amidon
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Pentru crema ganache de ciocolata:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * bomboane Raffaello
  • * 100 g pesmet de biscuit

Mod de preparare Tort Lady’s Cake:

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, uleiul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Blat maro:

Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.

Mousse de cocos:

Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Lasam la racit.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.

Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.

Tort cu bomboane Raffaello

Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila:

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.

Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos 🙂 de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

Tort cu nuca de cocos si ciocolata

poate vă plac și rețetele

47 comentarii

Nati 7 martie 2010 - 22:46

Chiar ti-a iesit frumos tortul. Sectiunea e tare apetisanta.
Imi place si cum arata pesmetul, se vede ca e intr-adevar fin.

Răspuns
giovanna 7 martie 2010 - 23:33

superb! la multi ani!

Răspuns
Vicky 8 martie 2010 - 4:54

Mai omorat, tortul arata absolut minunat si mai sunt si fan nuca de cocos, superb. La multi ani si pt 8 Martie, iti doresc o primavara insorita si cu multe realizari.

Răspuns
Primii pasi in bucatarie 8 martie 2010 - 5:04

arata senzational,de altfel la fel ca toate minunatiile pe care le faci!felicitari pt munca si daruirea de care dai dovada.ai un blog superb si extrem de apetisant:)

Răspuns
minoki 8 martie 2010 - 6:18

Draga Niha , La multi ani! De ziua noastar iti doresc sa ai o zi pe masura sufletului tau. Si acum , daca tot ti-am facut asa o urare frumoasa…dai si tu o felie din tortul ala?

Răspuns
kity 8 martie 2010 - 7:00

un tort cu adevarat special!!

Răspuns
Alexandrina 8 martie 2010 - 7:54

Iti doresc un 8 martie fericit, la multi ani!

Răspuns
Daniela 8 martie 2010 - 7:56

Draga cuscra, iti doresc din inima sa ai un 8 Martie minunata, sa fii fericita si mai ales iubita !
La multi ani !
Aaa, astept si eu o feliuta, ies in balcon…
Pupici !

Răspuns
alina-madalina 8 martie 2010 - 10:08

la multi ani!arata foarte bine tortul!cred ca nu a mai ramas o feliuta si pt mine!?dar nu-i nimic sa sambata il fac si eu:))

Răspuns
LauraAdamache 8 martie 2010 - 14:25

La Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Marie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Te pupic!!

Răspuns
alison 8 martie 2010 - 15:51

la multi ani si multe torturi superbe ,ca acesta! a mai ramas vreo firimitura si pt. mine?

Răspuns
ellis 8 martie 2010 - 18:13

La multi ani!

Tortul este minunat! Sa mai spun ca vreau si eu o feliuta?!:)

Răspuns
adnas54 8 martie 2010 - 20:37

Un tort special. La multi ani si o primavara frumoasa. Sanda

Răspuns
sarah 9 martie 2010 - 8:48

minunat tort ai facut.si mie imi place cocosul dar cu eu nu-s asa priceputa fac tortulete simple.pupici si La multi ani pentru 8 Martie

Răspuns
pansy 9 martie 2010 - 12:09

fain tort ! felicitari !

Răspuns
Bucataria-Paradis 9 martie 2010 - 14:53

Acest tort m-a dat pe spate.Foarte frumos si elegant.Mi-am scos reteta si pe 15 Martie vreau s-o prestez pentru ziua surori mele.Multumesc Miha.

Răspuns
claudia 9 martie 2010 - 17:22

Arata de-a dreptum minunat!

Răspuns
Liana10 12 martie 2010 - 13:31

Dac-as putea, as aduna toate bomboanele Rafaello pe o singura felie…pt. mine, hi, hi, hi!
Nu stiu de care sa ma apuc mai intai: de tort sau de Rafaello?
A-pe-ti-sant!
Bravo, Miha!
Pupici!

Răspuns
Bucataria-Paradis 14 martie 2010 - 23:46

Miha,am intimpinat probleme mari la blatul de tort:)…mie una nu mi-a crescut si au ramas foite de blat subtirele ca la dobos.Oare de ce?am adaugat si praf de copt dar n-a mers.Merge cred ca si altfel de bat.Nu?Mersi.

Răspuns
Miha 15 martie 2010 - 7:36

Multumesc mult de urari si aprecieri tuturor! O primavara frumoasa, luminoasa si calda va doresc!

Răspuns
Miha 15 martie 2010 - 7:40

Paradis draga mea, blaturile sunt subtirele, ca si cele de la rulada. Am mai folosit genul asta de blat si la alte torturi si n-au fost probleme. Daca tu vrei sa folosesti alt blat, desigur ca se poate. De ce nu?
Ma gandesc ca poate a fost prea putina compozitie pentru tava pe care ai folosit-o!? :-s

Răspuns
A.M. 26 iulie 2010 - 9:12

ti-am descoperit blogul de curand.
pana acum am facut doar krem a la krem care a iesit f f f bun.
vreau sa fac acest tortulet zilele astea. spune-mi te rog, pesmetul de biscuit se face, banuiesc, din biscuiti macinati la robot? eu sunt praf in ceea ce inseamna bucataria. si ce biscuiti ai folosit?
multumesc mult pt informatie!
o zi frumoasa iti doresc!

Răspuns
Miha 26 iulie 2010 - 10:28

A.M multumesc! Ma bucur ca iti place aici la mine. 🙂
Da, pesmetul de biscuit l-am facut din biscuiti obisnuiti, macinati la robot. Poti folosi orice fel de biscuiti, de care ai sau de care va plac.
O zi buna iti doresc.

Răspuns
Ellena 17 decembrie 2010 - 0:15

Arata f.bine tortul tau Miha!Ma gandeam sa il fac de Revelion…sau imi poti recomanda tu un tort?ms

Răspuns
Miha 17 decembrie 2010 - 9:24

Elena, tortul e foarte bun si, zic eu, potrivit pentru o seara festiva.
Daca vrei ceva racoritor, fara “putina ciocolata” :)) poti incerca Lemon Cake. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/03/lemon-cake.html

Răspuns
Ellena 17 decembrie 2010 - 19:20

Mersi Miha!da cred ca merg tot pe aceasta varianta de tort, ca sa fie pe placul tuturor!

Răspuns
CRISTINA 25 februarie 2011 - 11:28

Nu inteleg ceva, la crema decocos , amestec 350 de lapte cu cocos., dar la oua CARE LAPTE MAI PUN? TE ROG AS VREA SA FAC TORTUL SI NU PRICEP.

Răspuns
cristina 25 februarie 2011 - 11:30

si cocosul stors can il adaug, cred ca sunt o toanta te rog ajuta-ma

Răspuns
Miha 25 februarie 2011 - 13:26

Cristina, in lapte inmoi nuca de cocos. Apoi nuca de cocos o pui la scurs, iar laptele rezultat il folosesti la crema de oua. Poti folosi lapte de cocos cumparat si atunci poti sari peste etapa aceasta.
Nuca de cocos nu am folosit-o. Daca vrei o poti pune, rau n-are ce sa fie.

Răspuns
cristina 25 februarie 2011 - 17:05

AAAAaaaa, am inteles de ce ai folosit nuca de cocos, ms ca mai luminat.

Răspuns
cristina 3 martie 2011 - 5:11

Scz , dar mai am o intrebare, la crema de cocos ouale le pun intregi sau doar galbenusurile?

Răspuns
Miha 3 martie 2011 - 7:16

Cristina, le-am pus intregi. 😉

Răspuns
cristina 3 martie 2011 - 9:07

M-am aprovizionat cu de toate iar maine vreau sa il incerc, scz daca te-am inebunit cu intrebarile, ms de raspunsuri. Te pup.

Răspuns
Miha 3 martie 2011 - 9:25

Tin pumnii sa iasa perfect. 😉
Daca mai ai ceva nelamuriri…cu drag oricand.

Răspuns
cristina 4 martie 2011 - 7:27

Am pus de dimineata cocosul cu lapte, cat lapte ti-a iesit tie, ca mie mi-a iesit f putin cam 150 ml..crezi ca ajunge?

Răspuns
Miha 4 martie 2011 - 7:38

Cristina, eu am pus cocosul intr-o strecuratoare, l-am lasat sa se scurga bine, apoi l-am presat bine cu o lingura. Nu stiu sa-ti spun exact gramajul, nu m-am mai gandit sa masor dupa aceea. 🙁

Răspuns
cristina 5 martie 2011 - 12:57

Sa iti spun ce a iesit si ce nu mi-a iesit, am facut un singur pandispan ptr ca eram in criza de timp ( dormea pitica), a iesit super, crema de cocos mi s-a “grisat” la fiert nu stiu dc, am aruncat-o , se simtea efectiv ca grisul cu lapte, crema de ciocolata cu frisca a iesit putin c-am moale dar ok( am folosit ciocolata menaj, nu am fost satisfacuta delok de gust, pina acum foloseam Poiana sau Milka, nu stiu ce mi-a venit sa cumpar menaj)bomboanele de rafaelo au iesit dementiale, in final crema de cocos am inlocuit-o cu o crema alba din ciocolata cu frisca si am mijat-o, dar la gust dinou nu am fost multumita ( era cioco Poiana) avea gust de lapte praf, poate imi spui tu ce cioco folosesti, dar familionul tot a devorat jumatate de tort, chiar daca eu eram nesatisfacut-a de gust.

Răspuns
Miha 5 martie 2011 - 13:11

Cristina, probabil ca ai dat crema in fiert de s-a “grisat”. Cu un mixer vertical/blender ai fi rezolvat problema, nu trebuia sa o arunci.
Crema de ciocolata a iesit moale din cauza ciocolatei de menaj, nici eu nu ma impac deloc cu ea, nu-mi place.
Eu folosesc ciocolata amaruie luata de la Carrefour (marca lor, e in ambalaj galben, gramaj 200 g). E tot un fel de ciocolata de menaj, doar ca are procent mare de cacao si este foarte buna la gust. Ciocolata alba folosesc de la Primola.
Pana la urma, tot raul spre bine. Daca familionul a fost incantat de rezultat, asta e tot ce conteaza.

Răspuns
cris 10 noiembrie 2011 - 21:09

buna miha acest tort vreau sa-l fac sambata pt duminica de ziua fetitei mele ,vreau sa te intreb cat de usor de taie tortul?biscuitii rasi nu o sa cada sau peste noapte crema alba va absoarbe putin biscuitii ,nu vreau sa ratez mai ales ca o sa vina si cativa invitati ,in rest sunt lamurita cu celelalte mai ales ca am mai facut prajituri de-ale tale si au iesit super…

Răspuns
Miha 10 noiembrie 2011 - 21:21

Buna Cris.

Tortul se taie foarte usor si frumos, fiind facut cu mousse.

Primul strat de pesmet de biscuit, va fi oarecum absorbit de crema, adica se lipeste bine de tort. Cel de-al 2-lea strat care-l pui a doua zi e pur de design, s-ar putea sa mai cada din el, dar nu de tot. 🙂

La multi ani in avans fetitei. Si nepotica mea e nascuta tot pe 13. 😉

Daca mai ai nelamuriri, sa-mi scrii. Pupici!

Răspuns
cris 11 noiembrie 2011 - 21:43

am cumparat tot ce imi trebuie dar nu am gasit amidon ce as pute sa pun ca inlocuitor? faina ?

Răspuns
Miha 11 noiembrie 2011 - 22:35

Da, poti folosi faina! 😉

Răspuns
Anonymous 11 august 2012 - 5:36

buna,pot adauga in jurul blatului bilute de rafaelo si apoi sa pun crema de cocos!

Răspuns
Anonymous 15 septembrie 2012 - 6:38

pentru o tava de 42/29 detasabila,crema de cocos sa iese mai inalta sa o fac dubla sau tripla,am luat lapte de cocos?

Răspuns
Miha 15 septembrie 2012 - 6:50

Pentru blat cantitatile ar trebui triplate, pentru crema cred ca ar fi ok numai dublate. Dar daca vrei un strat de crema generos tripleaza si pentru crema. 🙂

Răspuns
Doina 7 martie 2017 - 14:51

Mercy pentru receta! Arata perfect! As vrea sa-l pregătesc! Dar îmi spuneti, va rog, ce sa fac cu lingura de ulei din 1 și al 2 blat? Nu se pomenește nimic de ulei în descrierea recetei!

Răspuns
Miha 7 martie 2017 - 19:25

Am rectificat, multumesc.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: