Musacaua de cartofi cu carne este mancarea preferata a piticilor mei. E cu cartofi si carne si fara prea multe legume la vedere. :)) Desi pare greu de facut, nu este asa. Necesita doar putin timp, dar dupa ce totul e pregatit, lucrurile merg struna.
Ingrediente
- Pentru pireu de cartofi:
- 5-6 cartofi medii
- 50 g unt
- 100 g cascaval
- 1 ou
- sare si piper
- Pentru umplutura:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- sare si piper
- cateva frunze de busuioc verde
- 2-3 catei usturoi
- 1 cutie rosii in suc propriu
- 1 ou
- Pentru sosul Bechamel:
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 1 cana lapte
- 50 g cascaval
- sare si piper
- nucsoara
- In plus, vom avea nevoie de
- ~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne de pui:
Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.
Umplutura:
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.
Sos Bechamel:
Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.
Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.
22 comentarii
Delicioasa aceasta musaca;incearca si cu file de peste alb,este delicioasa;te pup de inceput de an si LA MULTI ANI!!
Oooaaaaaaa…..de cand nu am mai mancat musaca.!!!!O sa incerc si varianta ta cu pui.!!Arata…..deeeeliicooos…!!pupici
Super gustoasa musacaua!!!Pup!
Hmmm… pare a fi gustoasa
Ma atrage musacaua ta! Eu nu am facut niciodata cu piure! Neaparat trebuie sa incerc ca e mult mai sanatoasa varianta asta!
am venit dupa miros….ce bine arata….
Mai este ? Ca pana fac si io , mi se umfla ceva
D .
Ce-mi place cum arata !!! 🙂 Ai retete super !
Este foarte buna.Si mofturoasei mele ii place.Pup!
Felicitări pentru blog!
Lulu, la peste nu m-am gandit. Multumesc de idee, voi incerca sa vad daca le place piticilor. Ei nu vor decat peste prajit! :)))
Pupici draga mea. Si la multi ani! :*
Multumesc Elena. :* E buna, merita incercata. Zic si eu. :)))
Multumesc Licuta! :*
Anunturi Electronice, chiar este… 🙂
Multumesc Irina! :* Da, e o varianta mai..light, ca sa zic asa. :))
Ela, sper ca te-ai servit si nu m-ai asteptat pe mine. :))
Pup si multumesc!
Aoleu…anonim…sper ca nu s-a umflat nimic. :)))
Multumesc Mirela! :* Acelasi lucru valabil si pentru tine, draga mea!
Dia-Mar…pupici la mofturoasa mica! :*
Multumesc frumos Magda! 🙂
Este cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Recomand cu incredere! Multumim pt reteta 🙂
Ma bucur ca v-a placut! Sa va fie de bine masa! 😉