Mancare de cartofi cu pui si masline

de Miha
61 vizualizări

* 1 kg cartofi
* 2 cepe
* 1 morcov
* 1 piept de pui
* 1 cana suc de rosii
* 150 g masline
* sare si piper
* foi de dafin
* patrunjel verde


Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se “stinge” cu sucul de rosii.

Carnea se taie fasii, iar cartofii in sferturi si se pun in cratita peste sosul de rosii, impreuna cu maslinele. Se adauga apa calduta atat cat este necesar sa acopere totul. Se potriveste gustul de sare si piper, se pun si 1-2 foi de dafin. Se fierbe acoperit, la foc mic pana se inmoaie cartofii, dar fara sa se sfarame.

Pentru cine prefera mancarea mai scazuta, se poate da cratita la cuptor pana ajunge la consistenta dorita. Facultativ, se pot pune si cativa catei se usturoi.

Se serveste calda, presarata cu patrunjel verde tocat.

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Nati 16 noiembrie 2010 - 18:06

Mmm, asta e mincare taman pe gustul nostru!

Răspuns
maria mihalache 16 noiembrie 2010 - 18:25

Ce buna trebuie sa fie .

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: