Chocolate Cheesecake (2)

de Miha
160 vizualizări

prajitura cu ciocolata

prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g nuca
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza Fagaras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca pentru decor

Mod de preparare  Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava (18 cm diametru) cu pereti detasabili si cu ajutorul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Cele 2 tipuri de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam amidonul si omogenizam. Impartim compozitia in 2 parti egale. In una vom pune ciocolata amaruie topita, in cealalta ciocolata alba, de asemenea topita.

Daca branza este uscata, bine scursa, se poate renunta la amidon

Punem o lingura de compozitie neagra fix in mijlocul blatului, apoi o lingura din cea alba fix in capul celei negre. :)) Continuam operatiunea alba-neagra :)) pana terminam compozitia.

Sfat: pentru ca straturile sa fie mai mari si distincte folositi un polonic.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi. Se lasa la racit in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Cand s-a racit se acopera cu glazura de ciocolata ( ciocolata topita la foc mic impreuna cu frisca) si se transfera in frigider pentru cateva ore. Este foarte bun a doua zi. 😉

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Maria 15 noiembrie 2010 - 19:54

Super bine arata ! Imi plac tare mult toate retetele de pe acest blog. Felicitari !

Răspuns
jose manuel 15 noiembrie 2010 - 22:17

Delicioso cheescake. Saludos

Răspuns
Bianka 16 noiembrie 2010 - 8:07

Foarte gustos

Răspuns
Raluca Octavia 16 noiembrie 2010 - 19:18

Trebuie sa fie tare bun. si de aici vreau o felie!!! Pentru ca sunt tare suparata pe banci,si nu-mi face bine sa le vad,imi voi confectiona singurica tortul.
Paaa, ma duc la vot!!!

Răspuns
Brindusa 15 februarie 2011 - 20:10

Ah, Miha cheesecake-ul asta arata demential. Vreau si eu sa-l incerc. Da zi-mi si mie: cam cat il lasi la cuptor? O ora cum am citit eu prin alte parti sau mai putin? Pup.

Răspuns
Miha 15 februarie 2011 - 20:20

Brandusa, cred ca in jur de 1 ora. Depinde de fiecare cuptor in parte cred.

Eu am un cuptor vechi pe gaz si e saracul de el ca dupa vorba aia “cuptor ca al meu nu mai are nimenea” :))) De asta prefer sa dau detalii gen “pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi ” Cred ca asa e mai usor de…localizat momentul final. 🙂

Pup si eu.

Răspuns
Brindusa 16 februarie 2011 - 17:41

mersi Miha. Am pus-o in cuptor 🙂

Răspuns
Miha 16 februarie 2011 - 17:51

Abia astept sa-ti vad ciocolatosul. 😉

Răspuns
Memena 9 decembrie 2012 - 18:00

Buna, Miha? Unde stau eu aici nu am branza Fagaras. pot sa o inlocuiesc cu ricotta la reteta asta?

Răspuns
Miha 9 decembrie 2012 - 18:07

Da, se poate inlocui cu ricotta. 😉 Se poate si cu mascarpone, daca vrei.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: