Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake (2)

prajitura cu ciocolata

prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g nuca
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza Fagaras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca pentru decor
loading...

Mod de preparare  Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava (18 cm diametru) cu pereti detasabili si cu ajutorul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Cele 2 tipuri de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam amidonul si omogenizam. Impartim compozitia in 2 parti egale. In una vom pune ciocolata amaruie topita, in cealalta ciocolata alba, de asemenea topita.

Daca branza este uscata, bine scursa, se poate renunta la amidon

Punem o lingura de compozitie neagra fix in mijlocul blatului, apoi o lingura din cea alba fix in capul celei negre. :)) Continuam operatiunea alba-neagra :)) pana terminam compozitia.

Sfat: pentru ca straturile sa fie mai mari si distincte folositi un polonic.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi. Se lasa la racit in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Cand s-a racit se acopera cu glazura de ciocolata ( ciocolata topita la foc mic impreuna cu frisca) si se transfera in frigider pentru cateva ore. Este foarte bun a doua zi. 😉

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

loading...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Super bine arata ! Imi plac tare mult toate retetele de pe acest blog. Felicitari !

  2. Delicioso cheescake. Saludos

  3. Foarte gustos

  4. Trebuie sa fie tare bun. si de aici vreau o felie!!! Pentru ca sunt tare suparata pe banci,si nu-mi face bine sa le vad,imi voi confectiona singurica tortul.
    Paaa, ma duc la vot!!!

  5. Ah, Miha cheesecake-ul asta arata demential. Vreau si eu sa-l incerc. Da zi-mi si mie: cam cat il lasi la cuptor? O ora cum am citit eu prin alte parti sau mai putin? Pup.

  6. Brandusa, cred ca in jur de 1 ora. Depinde de fiecare cuptor in parte cred.

    Eu am un cuptor vechi pe gaz si e saracul de el ca dupa vorba aia „cuptor ca al meu nu mai are nimenea” :))) De asta prefer sa dau detalii gen „pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi ” Cred ca asa e mai usor de…localizat momentul final. 🙂

    Pup si eu.

  7. mersi Miha. Am pus-o in cuptor 🙂

  8. Abia astept sa-ti vad ciocolatosul. 😉

  9. Memena says:

    Buna, Miha? Unde stau eu aici nu am branza Fagaras. pot sa o inlocuiesc cu ricotta la reteta asta?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: