“Lunea – Gateste romaneste” – Fasole cu carnati

de Miha
162 vizualizări
Fasole cu carnati

Asa si-a denumit Alice proiectul demarat pe blogul sau, iar eu am avut onoarea de a-l deschide. Deci, incepand de astazi vom gati si vom manca romaneste alaturi de Alice.

Sotul meu, un mare amator de mancare traditionala a intrebat bucuros… in fiecare luni? :)))

Fasole cu carnati

Ingrediente

  • 400 g fasole
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • sare si piper
  • marar verde tocat

Mod de preparare Fasole cu carnati:

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se pune din nou apa fiarta si se fierbe pana fasolea se inmoaie.

Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile taiate cubulete, cu  tot cu suc si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se mai inabusa putin, apoi se “stinge” cu zeama in care au fiert fasolele, se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga foaia de dafin si putin cimbru uscat. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se serveste calda, presarata cu marar verde tocat, ca garnitura la carnati de casa prajiti.

Eu am avut mai multa fasole fiarta si am facut si o portie de de fasole batuta cu usturoi, simpla fara ceapa calita.

Si nu uita: Oriunde ai fi si ce ai face Nu uita ca esti Roman! (Alice)

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

gaby_d 5 decembrie 2011 - 10:01

Ce frumoasa prezentare!!!
Si ce papica buna!

Răspuns
Bianka 5 decembrie 2011 - 14:28

Foarte bun

Răspuns
Licuta Marin 5 decembrie 2011 - 16:27

Frumos proiect!Felicitari pentru participare!Pup!

Răspuns
Mihaela 5 decembrie 2011 - 17:10

Imi place proiectul lui Alice, si (coincidenta) fac si eu tot fasole azi, si tot cu carnati. Lunea se va transforma incet incet in ziua mancarii romanesti 🙂

Răspuns
minoki 5 decembrie 2011 - 17:11

Si eu o sa fac maine o fasolica cu carnati.

Răspuns
adnia 5 decembrie 2011 - 17:13

super…in fiecare luni e acest proiect?

Răspuns
Dana 6 decembrie 2011 - 3:46

foarte gustoasa fasolica ta ! As avea si eu chef !

Răspuns
Alice 6 decembrie 2011 - 7:21

Multumes Miha pentru deschidere, implicare si poentru tot!

Toata lumea e asteptata! Ne vedem lunea viitoare!

Răspuns
Mare Maria 6 decembrie 2011 - 8:08

Felicitari pentru proiect!!Arata superb, arata romaneste:)))))Pupici:x

Răspuns
Anonymous 7 decembrie 2011 - 1:43

In receta de sus ati spus de fasole de ceapa ,dar de carnati nu ati zis nimic ce fel de carnati cati carnati se pune ,si e gatesc fasole cu carnati dar nu dupa aceasta receta am sa incerc receta asta se pare foarte gustos ,merci si sarbatori fercite la toti

Răspuns
Anonymous 7 decembrie 2011 - 19:37

E foarte buna.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: