Prajitura cu ciocolata si caramel

de Miha
1755 vizualizări
Prajitura cu ciocolata si caramel

As fi vrut ca astazi sa va invit la o felie din tortul pe care l-am facut pentru Robert-Andrei, pui mic si drag, cu ocazia onomasticii. Din pacate, vremea si lumina foarte proasta nu mi-au permis sa fac asta.

Dar ca sa nu treaca evenimentul fara prajituri si voie buna, o sa va tentez cu o bomba de calorii :))) Un fel de brownie, densa, cu gust intens de ciocolata, cu exterior crocant si miez umed… Promit ca ciocolatosii vor fi in extaz. :))

Prajitura cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 100 g migdale macinate
  • ~200 g crema de caramel sarat

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam si migdalele macinate amestecand usor cu o spatula, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caramelul il punem intr-o punga sau posh si il spritam deasupra aluatului, din loc in loc, in forme neregulate. :))

Negresa cu ciocolata si caramel
Acoperim cu cealalta jumatate din cantitatea de aluat si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30 de minute, pana suprafata prajiturii devine neteda.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Negresa cu ciocolata
Sursa de inspiratie Alice via Anto. Sau invers… :)))

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Kadia 1 decembrie 2011 - 14:25

stiu prijiturica asta! E grozava! O face mama mea! Buna-buna!

Răspuns
iulian berzuc 1 decembrie 2011 - 15:13

Imi faci simie o prajitura din asta de ziua mea?

Răspuns
Licuta Marin 1 decembrie 2011 - 16:39

Yummy, nu refuz o bucatica, ca e prea buna!!!Pup!

Răspuns
TeoBucatar 1 decembrie 2011 - 17:32

Credeam ca numai eu am o treaba cu caramelul(a se citi obsesie:))Bun bun!

Răspuns
Adela Zilahi 1 decembrie 2011 - 18:49

Arata tare bine , vreau si eu! Pup!

Răspuns
maria mihalache 1 decembrie 2011 - 19:01

Cioco….caramel…..super combinatie.

Răspuns
Antonina S. 1 decembrie 2011 - 20:48

O grozavie !! imi place tare!

Răspuns
Anonymous 2 decembrie 2011 - 9:18

Arata super si nu este greu de facut!Dar caramelul cum se face?

Răspuns
Lulu 2 decembrie 2011 - 17:00

ha,ha,credeai ca nu te gasesc si lipsesc de la ciocolatoasa!!!pupici draga mea!!

Răspuns
Dana 2 decembrie 2011 - 23:11

foarte buna praji asta. Si complet fara faina ! trebuie sa incerc si eu !!

Răspuns
Emily 3 decembrie 2011 - 19:39

excelenta prajitura! :*

Răspuns
Alice 7 decembrie 2011 - 14:34

ha ha..asta e tortul care e ptrajiturica? super idee! deci a fo bun??? dupa sarbatori e musai sa repet!

Răspuns
Anonymous 12 decembrie 2011 - 15:52

BUNA.AM FACUT SI EU ACEASTA PRAJITURA SI A IESIT FOARTE BUNA.SA MANCAT FOARTE REPEDE.AM SA O FAC SI DE SARBATORI.MULTUMESC PENTRU TOATE RETETELE MINUNATE PE CARE LE POSTEZI.AM FACUT PESTE 30 SI TOATE AU IESIT SUPER BUNE.SA AI SARBATORI FRUMOASE ALATURI DE TOTI DRAGI TIE.CU RESPECT ADRIANA

Răspuns
Miha 12 decembrie 2011 - 17:03

Adriana, sarbatori fericite si linistite.
Ma bucur tare mult ca ai incercat din retetele de pe blog, sunt tare mandra de asta.
Imbratisari cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns