Dulciuri / Paste

Lasagna cu mere si nuci

loading...

Avem nevoie de:

* 8 foi de lasagna

* Pentru umplutura:

* 2 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 100 g nuca macinata
* 1 lingura unt
* bilute de ciocolata

Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.

* Pentru sos:

* 240 ml apa
* 100 g unt
* 150 g zahar
* 10 linguri lapte praf

Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.

Am incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand am pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca am bagat blenderul in functiune si am obtinut un sos absolut delicios.

Ungem cu unt un vas termorezistent.

Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta.

Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata.

Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sincer, nu stiam de asa minunatie pana n-am citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar am preluat ideea de „dulce”. 🙂

Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristile voi incerca si cu foi facute in casa. Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine. :))

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Foarte apetisanta lasagna ta Miha.

  2. Congratulations, this very cool. If no problem I prepare it me, too.
    Thanks!

    http://maxkonyhaja.blogspot.com/

  3. O gramada de umpluturi exista pt. lasagne, dar cu mere nu mi-a dat prin cap…Eu care ador merele. Mersi pt. idee. O seara placuta! Cami

  4. Eu faceam numai umpluturi sarate cu lasagne…………..o idee buna si cu umpluturi dulci.
    Pe curand!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: