Lasagna cu mere si nuci

de Miha
101 vizualizări

Avem nevoie de:

* 8 foi de lasagna

* Pentru umplutura:

* 2 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 100 g nuca macinata
* 1 lingura unt
* bilute de ciocolata

Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.

* Pentru sos:

* 240 ml apa
* 100 g unt
* 150 g zahar
* 10 linguri lapte praf

Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.

Am incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand am pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca am bagat blenderul in functiune si am obtinut un sos absolut delicios.

Ungem cu unt un vas termorezistent.

Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta.

Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata.

Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sincer, nu stiam de asa minunatie pana n-am citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar am preluat ideea de “dulce”. 🙂

Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristile voi incerca si cu foi facute in casa. Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine. :))

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Micul 7 februarie 2010 - 8:17

Foarte apetisanta lasagna ta Miha.

Răspuns
Max 7 februarie 2010 - 17:14

Congratulations, this very cool. If no problem I prepare it me, too.
Thanks!

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Răspuns
Cami 7 februarie 2010 - 17:52

O gramada de umpluturi exista pt. lasagne, dar cu mere nu mi-a dat prin cap…Eu care ador merele. Mersi pt. idee. O seara placuta! Cami

Răspuns
maria mihalache 8 februarie 2010 - 6:45

Eu faceam numai umpluturi sarate cu lasagne…………..o idee buna si cu umpluturi dulci.
Pe curand!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: