Dulciuri / Inghetata

Inghetata cu cafea naturala

Inghetata de cafea naturala

Vara inca nu si-a intrat inca pe deplin in drepturi, dar noi incercam sa o ademenim incet incet cu cate-o inghetata de casa. Astazi v-am adus inghetata cu cafea, o inghetata pentru oameni mari cum ar veni, dar o sa va aduc in curand si una pentru pitici 😉 Prea multe nu stiu ce sa spun despre ea… daca iti place inghetata, daca iti place si cafeaua… cu siguranta o vei savura si te vei energiza la maxim :))

Inghetata de cafea naturala

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea tare

cafea

loading...

Mod de preparare Inghetata cu cafea naturala:

Pentru inceput prepara o cafea foarte tare si las-o la racit. Dupa racire se strecoara, in caz ca ai preparat-o la ibric.

Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

In compozitia racita se incorporeaza cafeaua

Compozitie pentru inghetata de casa

si se da vasul la congelator pentru cateva ore, timp in care mixam compozitia (din ora in ora) pentru a sparge acele de gheata. Daca ai masina de inghetata esti un fericit! :))

In cafeaua de dimineata adauga 1-2 linguri din aceasta inghetata, vei avea o cafea de senzatie!

Cafea cu inghetata de cafea

Cafea cu inghetata

Pofta buna! 😉

 

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Cred ca are un gust fantastic, inghetata rece combinata cu cafeaua fierbinte 🙂 Super idee!

  2. Diana says:

    Iote , asa ceva nici gand s-ajunga la mine …:(

    • Nu stiu de ce se intampla asa, Diana… Imi pare rau! 🙁

      • Diana says:

        Miha , sa stii ca nu esti singura de la care nu mai primesc nik … nici de la Gaby , nici de la Timea , nici de la Merisor … si lista poate continua ; primesc de la Dana-papabundetot , de la Ina-reteta-video si de la inca vreo cateva fete 🙁

    • Azzola Andreea says:

      Atunci ce mai cauti pe site-ul acesta daca nu te atrage mai niciuna dintre retete?

      • Diana says:

        Oare tu ce-ai inteles ? Eu cand se intampla sa nu prea inteleg ceva , recitesc … 🙂

  3. andreea says:

    frisca cand se pune pt ca nu scrie

    • „Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza”

  4. flory says:

    Deliciu…..Multumim Miha

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]