Kaisershmarren sau… clatite sparte :)))
Ingrediente
- * 4 oua
- * 4 linguri zahar pudra
- * 250 ml lapte
- * 250 ml smantana lichida
- * 250 g faina
- * 1 praf de copt
- * 1 lingura esenta de rom
- * 4 linguri bilute de ciocolata
- * 4 linguri zahar
- * 4 linguri unt
|
Mod de preparare Kaisershmarren:
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema. Se adauga apoi laptele si frisca lichida, faina amestecata cu praful de copt.
Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.
Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor.
La final se adauga bilutele de ciocolata.
Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.
Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.
Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.
Se serveste pudrat cu zahar.
18 comentarii
Arata de milioane
si cred ca-s bune de tot!
Foarte interesanta reteta….si gustoasa cred…pana nu gustam, nu credem….:-) Te pup si zi buna sa ai!
Uite un mod nou de a-ti apara onoarea de bucatareasa, in caz ca nu-ti ies clatitele, le spargi in tigaie si te-ai scos! :)))
Cred ca sint super la gust!
M-ai castigat la reteta asta…..clatite cu bilute de ciocolata …mmmmmm Te pup !
mai sa nu cunosc blogul Miha cum nu aveai imaginea de la top…:) . Imi place ideea asta cu clatita Kaiser… cum ii zici tu 😀 . Pupici
asa de mult imi place clatita asta, e dementiala
io ti-am zis ca te dai la nemti :)) astea sunt clatitele regelui in traducere libera,sunt un desert des intalnit in Germania si Austria,se servesc cu compot de mere sau cu scortisoara 😉 e super reteta ta Miha,te pup.
Nu am auzit de clatite sparte dar dupa pozele tale arata grozav. Cred ca le voi incerca si eu.
La mine pe blog te asteapta un premiu.
si la mine pe blog te asteapta un premiu !
Mononoke, daca iti plac pancake-urile iti vor placea si astea. 😉
Naina, neaparat sa le faci, sunt bune bune. Eu am pus bilute de ciocolata din „motive mofturoase” :)) dar poti pune stafide sau alte fructe confiate. Cred ca sunt o nebunie…:) Cu sos de ciocolata sau caramel…mmm…
Natalia…daaaa…m-am scos si de data asta. :)))
Ginette, pupici! Ma bucur atat de mult ca te-am cucerit! ( emoticon cu ala ce da frumos din gene) :))
Sandyta, sa le faci si tu, daaa? :))
Incerc sa schimb si eu hainutele blogulu, odata cu venirea primaverii :)) dar se pare ca nu prea-i convine. 🙁
Antzu…daaa…e buna buna!
Claudia, ma dau si eu cu aia pe unde se mananca bine si bun! :)))
Eu am adaptat in fuctie de cum mananca ai mei. Cred ca e tare bun cu compot de mere.
Laura, „clatite sparte” le-am spus eu…traducerea exacta a dat-o Claudia mai sus. 😉
Multumesc de premiu. Trec negresit sa-l ridic. Pupici!
Pansy, multumesc! Vin, vin…acusica! 🙂