Clatite cu cacao si crema de branza

de Miha
5244 vizualizări

Nu e mare smecherie sa faci clatite, daca ai chef de copt la ele :))) Eu trebuie sa recunosc ca nu prea am, dar daca Corina m-a provocat a trebuit sa raspund!

Oricine cred ca stie sa le faca si are reteta de clatite preferata. 😉 Chiar daca e asa, eu tot va propun sa faceti varianta asta pentru ca e buna. Buna „di tat”! :))

clatite cu cacao si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 150 g iaurt
  • 350 ml lapte
  • ~250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza:

Clatite:

Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie.

Se coc pe ambele parti in intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Grosimea clatitelor sau marimea lor va varia in functie de preferintele fiecaruia.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam crema de branza cu zaharul (de preferat pudra).

Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie teapana.

In crema de branza adaugam frisca, putin cate putin, si mixam usor, la viteza mica a mixerului. Cand am terminat de incorporat frisca marim putin viteza mixerului si mixam pana crema devine ferma. Daca o sa considerati necesar aromati cu esenta de vanilie dupa gust.

Cu aceasta crema se umplu clatitele racite.

Si cam atat… Nu pot decat sa va spun…pofta buna! 😉

Clatite cu cacao

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Maria 1 februarie 2014 - 11:09

Un desert grozav si original !

Răspuns

Lasă un răspuns