Nu e mare smecherie sa faci clatite, daca ai chef de copt la ele :))) Eu trebuie sa recunosc ca nu prea am, dar daca Corina m-a provocat a trebuit sa raspund!
Oricine cred ca stie sa le faca si are reteta de clatite preferata. 😉 Chiar daca e asa, eu tot va propun sa faceti varianta asta pentru ca e buna. Buna „di tat”! :))
Ingrediente
- Pentru clatite:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 150 g iaurt
- 350 ml lapte
- ~250 g faina
- 2 linguri cacao
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 150 g crema de branza Almette
- 100 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza:
Clatite:
Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie.
Se coc pe ambele parti in intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Grosimea clatitelor sau marimea lor va varia in functie de preferintele fiecaruia.
Umplutura:
Intr-un castron amestecam crema de branza cu zaharul (de preferat pudra).
Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie teapana.
In crema de branza adaugam frisca, putin cate putin, si mixam usor, la viteza mica a mixerului. Cand am terminat de incorporat frisca marim putin viteza mixerului si mixam pana crema devine ferma. Daca o sa considerati necesar aromati cu esenta de vanilie dupa gust.
Cu aceasta crema se umplu clatitele racite.
Si cam atat… Nu pot decat sa va spun…pofta buna! 😉
1 comentariu
Un desert grozav si original !