Dulciuri / Inghetata

Inghetata de portocale

Inghetata de casa cu portocale

V-am mai spus ca noi suntem mari mancaciosi de inghetata, nu? Ca este inghetata de casa, ca este cumparata de la magazin… nu conteaza, inghetata sa fie! 😀 Si de fiecare data cand mai incerc inca o combinatie savuroasa ma felicit pentru investitia in masina de inghetata. Isi merita toti banii, care nici n-au fost foarte multi pana la urma! 😉

Astazi, o inghetata de portocale… cremoasa, dulce-acrisoara, aromata…

Inghetata de casa cu portocale

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie (cateva picaturi)

Mod de preparare Inghetata de portocale:

Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi sucul de portocale. Aromam cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Dam la congelator sa se raceasca foarte bine.

Turnam compozitia in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitie. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata de portocale se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! 😉

Inghetata de casa cu vanilie si portocale

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. chirila petru says:

    scuze am gresit adresa de email.te rog dami un sfat ce masina de facut inghetata sa-mi iau
    multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]