V-am mai spus ca noi suntem mari mancaciosi de inghetata, nu? Ca este inghetata de casa, ca este cumparata de la magazin… nu conteaza, inghetata sa fie! 😀 Si de fiecare data cand mai incerc inca o combinatie savuroasa ma felicit pentru investitia in masina de inghetata. Isi merita toti banii, care nici n-au fost foarte multi pana la urma! 😉
Astazi, o inghetata de portocale… cremoasa, dulce-acrisoara, aromata…
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 50 ml lapte
- 200 ml suc de portocale (proaspat stors)
- 200 ml smantana pentru frisca
- esenta de vanilie (cateva picaturi)
Mod de preparare Inghetata de portocale:
Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi sucul de portocale. Aromam cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Dam la congelator sa se raceasca foarte bine.
Turnam compozitia in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.
- In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitie. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.
Inghetata de portocale se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
scuze am gresit adresa de email.te rog dami un sfat ce masina de facut inghetata sa-mi iau
multumesc
Buna!
Eu am masina de inghetata de la Lidl. E super ok si nu a fost nici foarte scumpa.