Prajitura cu branza si Finetti

de Miha
11509 vizualizări
Prajitura cu branza si ciocolata

Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta. Asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura cu branza si Finetti. Evident, glazura de Finetti se poate inlocui si orice altceva va place voua: frisca, gem sau dulceata, jeleu de fructe… Cu Finetti (sau Nutella 😉 ) va garantez ca nu mai prinde si a doua zi :))))

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si Finetti

Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta.… Prajituri prajitura cu branza, pasca fara aluat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 650 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Finetti, dupa preferinta

Mod de preparare Prajitura cu branza si Finetti:

Punem zaharul si aromele peste branza de vaci si mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Cum se face prajitura cu branza

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 14-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Cheesecake cu ciocolata

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Prajitura nu este foarte dulce, asa am vrut eu sa fie avand in vedere ca va fi servita cu Finetti. Daca o sa considerati ca este prea putin zahar in reteta fata de cum doriti adaugati dupa gust

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza fara blat

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

Ghiocel07 15 iulie 2015 - 14:38

Arată minunat. Finetti l-ai amestecat cu ceva sau este topit? O idee bună pentru atunci când nu avem prea multe ingrediente prin cămară. Mulțumesc.

Răspuns
Miha 15 iulie 2015 - 14:41

Multumesc frumos! >:D< Finetti doar l-am incalzit, cat sa curga. Nu i-am mai adaugat nimic

Răspuns
Diana 16 iulie 2015 - 12:35

Este atat de ademenitor … oare sunt eu ciudata de nu-mi prea place asocierea dintre branza si cioco ?

Răspuns
Miha 26 iulie 2015 - 10:46

Nu esti ciudata draga mea… Doar ai gusturi diferite 😉

Răspuns
Diana 26 iulie 2015 - 10:58

Sper sa fie cum zici tu … 🙂
Tu n-ai jucaria ptr clatite ? Ca fetele astea si-au bombardat zilnic familia cu tot felul de clatite , dulci sau sarate ….

Răspuns
Miha 26 iulie 2015 - 11:02

Ba da… n-ai vazut ultima postare? :)))

Răspuns
Diana 26 iulie 2015 - 11:06

Acum a venit 🙂

Diana 16 iulie 2015 - 12:36

… eu am considerat aceasta praji ca fiind un tort si de aceea am zis ,,ademenitor” 🙂

Răspuns
Eater 24 iulie 2015 - 15:04

Foarte delicios !

Răspuns
Miha 26 iulie 2015 - 10:46

multumesc 🙂

Răspuns
Andreea 10 august 2015 - 16:50

Eu am doar 13 ani am preparat pragitura si cred ca este fenomenala ♡♥♥♥

Răspuns
Adina 14 august 2015 - 12:32

Blatul pare foarte pufos,iar finetti arata minunat,o reteta care merita incercata.

Răspuns
Irina 25 august 2015 - 6:34

Credeți ca pot folosi ricotta în loc de brânză de vaci?

Răspuns
Miha 26 august 2015 - 23:19

Scuze ca raspund cu intarziere…
Da, se poate folosi si ricotta

Răspuns
Irina 27 august 2015 - 6:43

Mulțumesc pentru răspuns,cu siguranță o voi incerca,și cred ca e un deliciu.
mai am o intrebare despre reteta prajituri cu ciocolata (întrebarea e scrisa la reteta )
Vă rog când aveți timp …nu de alta dar am o pofta de nedescris.

Răspuns
Dan 29 august 2015 - 14:36

Se poate face și cu brânză de vaca uscata (care nu este proaspăta ( ??

Răspuns
Miha 29 august 2015 - 16:02

Se poate, dar ar trebui sa mai adaugi ceva smantana… sa devina cremoasa

Răspuns
Ana Liza 3 ianuarie 2016 - 17:58

Ma consider norocoasa ca fac parte din aceasta comunitate, dar trebuie sa spun ca cine se scuza, se acuza, asa ca intreb, cum se face blatul? nu am mai auzit de prajitura fara blat… munca e bratara de aur, stiu, dar de ce lipseste acest crucial element din reteta? Cine sapa groapa unuia cade singur in ea, stiu, dar eu sunt doar confuza si un pic ametita fiindca nu cunosc tainele bucatariei.
Sper ca asta v a ajutat 🙂

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2016 - 18:23

Ana Liza, aceasta este o prajitura fara blat. Nu este nimic gresit sau lipsa din reteta. Daca tii neaparat poti face un blat crocant de biscuiti, dar nu este necesar. Parerea mea! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns