Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si Finetti

Prajitura cu branza si ciocolata

Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura cu branza si Finetti. Evident, glazura de Finetti se poate inlocui si orice altceva va place voua: frisca, gem sau dulceata, jeleu de fructe… Cu Finetti (sau Nutella 😉 ) va garantez ca nu mai prinde si a doua zi :))))

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • 650 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Finetti, dupa preferinta
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si Finetti:

Punem zaharul si aromele peste branza de vaci si mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Cum se face prajitura cu branza

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 14-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Cheesecake cu ciocolata

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Prajitura nu este foarte dulce, asa am vrut eu sa fie avand in vedere ca va fi servita cu Finetti. Daca o sa considerati ca este prea putin zahar in reteta fata de cum doriti adaugati dupa gust

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza fara blat

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Arată minunat. Finetti l-ai amestecat cu ceva sau este topit? O idee bună pentru atunci când nu avem prea multe ingrediente prin cămară. Mulțumesc.

  2. Diana says:

    Este atat de ademenitor … oare sunt eu ciudata de nu-mi prea place asocierea dintre branza si cioco ?

  3. Diana says:

    … eu am considerat aceasta praji ca fiind un tort si de aceea am zis ,,ademenitor” 🙂

  4. Foarte delicios !

  5. Andreea says:

    Eu am doar 13 ani am preparat pragitura si cred ca este fenomenala ♡♥♥♥

  6. Blatul pare foarte pufos,iar finetti arata minunat,o reteta care merita incercata.

  7. Irina says:

    Credeți ca pot folosi ricotta în loc de brânză de vaci?

  8. Irina says:

    Mulțumesc pentru răspuns,cu siguranță o voi incerca,și cred ca e un deliciu.
    mai am o intrebare despre reteta prajituri cu ciocolata (întrebarea e scrisa la reteta )
    Vă rog când aveți timp …nu de alta dar am o pofta de nedescris.

  9. Dan says:

    Se poate face și cu brânză de vaca uscata (care nu este proaspăta ( ??

  10. Ana Liza says:

    Ma consider norocoasa ca fac parte din aceasta comunitate, dar trebuie sa spun ca cine se scuza, se acuza, asa ca intreb, cum se face blatul? nu am mai auzit de prajitura fara blat… munca e bratara de aur, stiu, dar de ce lipseste acest crucial element din reteta? Cine sapa groapa unuia cade singur in ea, stiu, dar eu sunt doar confuza si un pic ametita fiindca nu cunosc tainele bucatariei.
    Sper ca asta v a ajutat 🙂

    • Ana Liza, aceasta este o prajitura fara blat. Nu este nimic gresit sau lipsa din reteta. Daca tii neaparat poti face un blat crocant de biscuiti, dar nu este necesar. Parerea mea! 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: