Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura marmorata cu branza

Prajitura cu branza si cacao

Stiu, e cald… dar copiii vor ceva „de dulce” dupa masa. Desi inghetata nu ne lipseste trebuie si ceva mai consistent. Asa ca, o prajitura marmorata cu branza a fost bucuria lor si au dat-o gata de-ndata ce-am scos-o din cuptor 😉

Prajitura cu branza si cacao

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie confiata
  • In plus:
  • 2 linguri cacao
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura marmorata cu branza:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, coaja de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci, peste care am pus zaharul, ouale si esenta de vanilie, se mixeaza cu blenderul vertical pana se obtine o crema fina.

  • Gustati! In cazul in care preferati mai dulce mai adaugati zahar

Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt compozitia pentru blat. Pe toata suprafata tavii cernem cacaoa, apoi punem cu lingura compozitia de branza. O punem din loc in loc, apoi usor nivelam cat mai uniform posibil, incercand sa nu amestecam compozitiile.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Prajitura marmorata cu branza se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! 😉

Prajitura simpla cu branza

Diana, multumesc pentru reteta!

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: