Reteta Inghetata cu mure
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 1 ou
- 50 g zahar
- 50 ml lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 g mure
Mod de preparare Inghetata cu mure:
Oul il mixam bine cu zahar. Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie, pana se ingroasa putin. Lasam la racit.
Murele spalate si curatate
le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita, sa nu ramana nici un sambure, altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi fost nevoita sa o mananc singura :))
Se poate mixa numai jumatate din cantitatea de mure, iar cealelalte sa le puneti intregi. Ma gandesc ca ar fi tare bun. 🙂
Acest piure il amestecam cu crema de ou racita.
Frisca o batem putin, cu zahar vanilat, apoi o amestecam cu mascarpone si crema de ou si mure.
Dam la congelator pentru 3-4 ore.
N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea „spargerea acelor de gheata”. A iesit foarte buna si cremoasa si fara.
4 comentarii
„N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea „spargerea acelor de gheata”.”
:)))
ce m-a incurajat aceasta fraza:))))
neata Miha!
zi frumoasa.
buuna inghetata
am si mure si frisca..dar..cu ce sa inlocuiesc mascarpone?nu gasesc aici asa ceva.
Uau,Miha…ce inghetata faina…Intrebare:in loc de mure se poate folosi si orice alt fruct gen caise sau zmeura sau…e bine de pus si mure congelate?Ca eu nu am de unde culege 🙁
Si frisca lichida ai batut-o intai sau ai turnat ca atare?
O zi excelenta sa ai!
Neata Gabi!
Ma tot gandesc cu ce ai putea inlocui mascarpone.Cred ca o crema de branza gen Philadelphia.
Sau cu un iaurt mai cremos si nu acru.Eu aveam de gand initial sa pun iaurt Cremosso,dar dupa aceea am descoperit cutia de mascarpone in frigider si m-am razgandit. :))
Te pup! O zi buna!
Ana,merge cu orice fel de fruct.Eu as face cu zmeura daca as gasi.Dar pana una alta cred ca am sa ma multumesc cu una cu cafea. Asa…numa pentru mine! :)))
Pup la tine!