O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu… :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
INGREDIENTE
- Pentru "degetele" avem nevoie de:
- 150 g unt
- 350 ml apa
- 2 cani faina
- 6 oua
- Pentru crema avem nevoie de:
- 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime)
- 100 g zahar
- zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:
Degetele:
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.
Crema:
Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.
Dupa o reteta preluata de la Natalia
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
9 comentarii
seamana la prima vedere cu tiramisu,cred ca-i buna tare!ce degetele suave ai construit!o zi minunata!
mmmmm…ce deliciu!minunat!
Ai ceva premii la mine,te astept sa le ridici!Te pup!
O intrebare am te rog Au degetzele gauri in mijloc ca la eclere ? Aluatul este aproape la fel Cami
Alison,asa e.Seamana cu Tiramisu. O varianta mai light. :))
Multumesc mult draga Mimi! Le-am adaugat in palmares! 🙂
cami,seamana mult cu gogoselele de ecler,doar ca nu sunt goale.Nu-s nici pline,doar cumva aerate. O nebunie!
subscriu prin salvare
buna!se poate inlocui crema de smantana cu mascarpone?
eu n-am incercat, dar rau nu are ce sa fie 🙂