Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Lady’s Fingers”

Prajitura cu frisca

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu…  :))  Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))

Prajitura cu frisca

Ingrediente

  • Pentru „degetele” avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime)
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:

Degetele:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.

Crema:

Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

Dupa o reteta preluata de la Natalia

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. seamana la prima vedere cu tiramisu,cred ca-i buna tare!ce degetele suave ai construit!o zi minunata!

  2. mmmmm…ce deliciu!minunat!
    Ai ceva premii la mine,te astept sa le ridici!Te pup!

  3. O intrebare am te rog Au degetzele gauri in mijloc ca la eclere ? Aluatul este aproape la fel Cami

  4. Alison,asa e.Seamana cu Tiramisu. O varianta mai light. :))

  5. Multumesc mult draga Mimi! Le-am adaugat in palmares! 🙂

  6. cami,seamana mult cu gogoselele de ecler,doar ca nu sunt goale.Nu-s nici pline,doar cumva aerate. O nebunie!

  7. subscriu prin salvare

  8. cursaru says:

    buna!se poate inlocui crema de smantana cu mascarpone?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: