Azi nu am o reteta propriu-zisa, ci doar o idee de cum putem folosi painea mai veche. E pacat sa o aruncam mai ales cand o putem „recicla” intr-un mod cat se poate de delicios.
Nu avem nevoie decat de niste chifle vechi de o zi sau doua (puteti folosi orice fel de paine) si de niste unt aromat. Eu am folosit untul aromat ce-l aveam la congelator. Imi place mie sa-l prepar si sa-l am acolo pentru cand imi vine vreo pofta 😀
Ingrediente
- chifle sau paine (mai vechi de o zi)
- unt aromat
Mod de preparare Chifle aromate:
Mai intai preparati untul aromat, in cazul in care nu-l aveti gata preparat.
Pentru aromatizare puteti folosi orice fel de condimente va plac si va sunt la indemana. Eu am folosit usturoi, busuioc verde, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute.
Piseaza usturoiul si busuiocul pana devin pasta. Adauga sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa gust si omogenizeaza. Untul moale, lasat la temperatura camerei se adauga peste pasta si se amesteca bine.
Chiflele se taie cuburi pastrand baza intacta.
Fiecare despartitura o umplem cu unt aromat. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se topeste untul si coaja chiflelor devine crocanta.
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Se pot servi ca atare sau cu salata. Sau in loc de crutoane la supa. Vedeti voi! :))
Pofta buna! 😉