Gem de capsuni

de Miha
707 vizualizări

Reteta Gem de capsuni

Ingrediente

  • * 1 kg de capsuni
  • * 500 g zahar
  • * zeama de la 1 lamaie (optional)

Niste gem de capsuni oare cine n-ar vrea? 🙂

Mod de preparare Gem de capsuni:

Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita.

Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se ingroasa destul de mult.

Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste.

Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane. Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o patura.

Optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamaie.

Gem de capsuni

Puteti incerca si reteta de dulceata de capsuni (clic aici pentru reteta)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

jose manuel 8 iunie 2010 - 20:59

Que rico se ve esto, tiene que estar delicioso con pan, como esta en la foto. Un saludo

Răspuns
felis 8 iunie 2010 - 21:13

Mmmmm… ce bine arataaa…

Răspuns
maria mihalache 9 iunie 2010 - 8:14

Excelent arata!
O zi buna!

Răspuns
minoki 9 iunie 2010 - 12:09

Miho, m-ai facut sa ma duc in piata dupa capsuni si sa ma apuc de facut gem! Brava!

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 10 iunie 2010 - 17:38

Vai ce bine arata !!!

Răspuns
Violeta Bahna 9 iulie 2012 - 16:00

ce bine arata:X

Răspuns
Miha 9 iulie 2012 - 18:31

Multumesc! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: