Galuste de cartofi in sos picant

de Miha
3536 vizualizări
Galuste de cartofi in sos picant

Reteta Galuste de cartofi in sos picant

Ingrediente

  • * 4 cartofi medii
  • * 50 g unt
  • * 50 g telemea
  • * 1 ou
  • * 2 linguri faina
  • * sare si piper
  • * Pentru sos:
  • * 1 cana suc de rosii
  • * 1 ceapa mica
  • * 3 catei usturoi
  • * sare si piper
  • * oregano
  • * 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • * patrunjel verde pentru servit

Galuste de cartofi in sos picant am facut azi pentru ai mei. Le-au placut foarte mult, asa ca vpoi repeta reteta, cu siguranta! 😉

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.

Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava.

Galuste de cartofi in sos picant

Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 😉

Si galustele de cartofi in sos de rosii sunt grozave! Reteta AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Nati 22 noiembrie 2010 - 13:41

Astea par sa fie atractive pentru copii, neaparat o sa le incerc.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: