Galuste de cartofi in sos de rosii

de Miha
2430 vizualizări
Galuste de cartofi in sos aromat de rosii

Din partea mea, poa’ sa dispara toate retetele culinare cu carne :))) dar daca ii intrebi pe ai mei s-ar putea sa-ti raspunda ca asta ar fi o mare problema 😀 Chiar daca sunt ei mari amatori de carne, carnivori cum ar veni, accepta fara prea mari rugaminti si mancare fara carne si incerc sa le-o ofer o data la 2-3 zile.

Dupa succesul pe care l-am avut cu gnocchi de cartofi, m-am gandit sa le fac o reeditare, de data aceasta sub forma de galuste, combinate cu un sos bun si aromat.

Galuste de cartofi in sos aromat de rosii

Ingrediente

  • 3-4 cartofi medii
  • 1 lingura unt
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • putin parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii:

Galuste:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, oul, cascavalul ras, faina si grisul. Trebuie sa avem un aluat usor lipicios, dar care poate fi modelat. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Intre timp preparam sosul de rosii.

Ceapa, ardeiul si morcovul tocate marunt se calesc usor in putin ulei. Cand s-au inmuiat punem rosiile din conserva (le-am mixat la robot mai intai) si putina apa. Lasam la fiert la foc mic pana legumele sunt bine fierte. La sfarsit punem usturoiul pisat, fulgi de ardei iute, sare si piper dupa gust.

Modelam galustele, cam de marimea unei mingi de ping-pong si le punem la fiert. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se scot cu o spumiera si se pun in tigaia cu sos de rosii. Amestecam usor, asftel incat sa le acoperim bine cu sos, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna! 😉

Galuste de cartofi in sos aromat

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Diana 18 martie 2015 - 10:24

Interesant … chiar vreau sa incerc , mie sigur imi va placea , dar jumatatii … 🙁

Răspuns
Miha 18 martie 2015 - 12:20

ii dai si niste carne alaturi 😉 :)))))

Răspuns
Diana 19 martie 2015 - 8:48

Ms de idee 🙂

Răspuns
Schimbare Sticla 31 ianuarie 2018 - 16:41

Nu am mai incercat dar arata bine

Răspuns
Cristina 9 ianuarie 2019 - 11:23

O idee minunata, mai ales ca sotul meu adora tot ce e cu sos tomat :). Multumesc de inspiratie 🙂

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2019 - 9:06

Ma bucur ca pot fi de ajutor 🙂
Multumesc.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: