Aluat dospit / Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Focaccia cu ciuperci – de post

Cam tarziu ajung azi aici, dar am cam fost prinsa cu niste treburi ce nu suportau amanare. Din pacate azi nu am o prajitura de post, dar din fericire am o focaccia cu ciuperci atat de buna incat sunt sigura ca ma veti ierta :))) Si da, este o gustare de post. 😉

focaccia cu ciuperci

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2  lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • ciuperci de padure
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
loading...

Mod de preparare Focaccia cu ciuperci:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra usturoiul pisat cu un praf de sare si amestecat cu uleiul de masline aromat. Punem si ciupercile, saram si piperam dupa gust si lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

focaccia cu ciuperci

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile se rumenesc usor.

Se lasa sa se racoreasca, presaram putin patrunjel si fulgi de ardei iute, apoi se portioneaza dupa dorinta.

focaccia cu ciuperci

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Miha, nu ai vrea tu sa te muti macar mai aproape de Arad daca nu chiar aici? 😛
    Foarte apetisanta…pupici

  2. Ce buna o mai fi!

  3. Nu numai ca o fi foarte buna dar si prezentarea este frumoasa, ca de obicei 🙂

  4. Cred ca e foarte gustoasa! Lista ingredientelor numai asta imi spune … fa-ma… fa-ma…

  5. Andreea says:

    Buna…Am incercat reteta,este buna dar am 2 intrebari:
    Blatul tau se vede crescut si pufos al meu a crescut foarte putin si e si cam tare.De ce?
    La cate grade pun cuptorul?:)

    • Buna, Andreea!
      Blatul este pufos si crocant la exterior. Nu stiu de ce nu a crescut al tau, posibil sa fie drojdia de vina.
      Cuptorul il pui la foc mediu, asta inseamna 180-190 grade.

      • Andreea says:

        Multumesc…posibil sa fie drojdia de vina:).

      • Andreea says:

        Buna..Am incercat din nou si am luat in considerare sfaturile tale si a iesit pufoasa dar s-a intarit putin la fund..dar e super:x.Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

%d blogeri au apreciat: