Focaccia cu ciuperci – de post

de Miha
467 vizualizări

Cam tarziu ajung azi aici, dar am cam fost prinsa cu niste treburi ce nu suportau amanare. Din pacate azi nu am o prajitura de post, dar din fericire am o focaccia cu ciuperci atat de buna incat sunt sigura ca ma veti ierta :))) Si da, este o gustare de post. 😉

focaccia cu ciuperci

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2  lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • ciuperci de padure
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu ciuperci:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra usturoiul pisat cu un praf de sare si amestecat cu uleiul de masline aromat. Punem si ciupercile, saram si piperam dupa gust si lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

focaccia cu ciuperci

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile se rumenesc usor.

Se lasa sa se racoreasca, presaram putin patrunjel si fulgi de ardei iute, apoi se portioneaza dupa dorinta.

focaccia cu ciuperci

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Angi 11 aprilie 2013 - 7:20

Miha, nu ai vrea tu sa te muti macar mai aproape de Arad daca nu chiar aici? 😛
Foarte apetisanta…pupici

Răspuns
Rocsy Ciobanu 11 aprilie 2013 - 8:14

Ce buna o mai fi!

Răspuns
Ghiocel07 11 aprilie 2013 - 11:53

Nu numai ca o fi foarte buna dar si prezentarea este frumoasa, ca de obicei 🙂

Răspuns
oana ciurea 11 aprilie 2013 - 13:16

Cred ca e foarte gustoasa! Lista ingredientelor numai asta imi spune … fa-ma… fa-ma…

Răspuns
Andreea 14 aprilie 2013 - 16:38

Buna…Am incercat reteta,este buna dar am 2 intrebari:
Blatul tau se vede crescut si pufos al meu a crescut foarte putin si e si cam tare.De ce?
La cate grade pun cuptorul?:)

Răspuns
Miha 14 aprilie 2013 - 17:55

Buna, Andreea!
Blatul este pufos si crocant la exterior. Nu stiu de ce nu a crescut al tau, posibil sa fie drojdia de vina.
Cuptorul il pui la foc mediu, asta inseamna 180-190 grade.

Răspuns
Andreea 15 aprilie 2013 - 7:23

Multumesc…posibil sa fie drojdia de vina:).

Răspuns
Andreea 16 aprilie 2013 - 16:28

Buna..Am incercat din nou si am luat in considerare sfaturile tale si a iesit pufoasa dar s-a intarit putin la fund..dar e super:x.Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: