Sarmale de post cu ciuperci

de Miha
2636 vizualizări

Si iata ca din parada retetelor de post nu puteau lipsi si sarmalele de post. Stiu ca exista mai multe variante, eu am optat pentru cea cu ciuperci. Au iesit foarte bune, atat de bune incat au mancat si piticii mei. Bine, ei n-au stiut ca sunt cu ciuperci :)) ci cu carne de vita. „Mami, carnea asta de vita are o culoare cam ciudata, dar e buna” :)))) Inca ma mai gandesc daca sa le spun ce-au mancat si ca ciupercile nu sunt chiar atat de „beax” cum cred ei :))))

sarmale de post

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1/2 cana orez
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cimbru
  • 1 varza murata medie ca marime

Mod de preparare Sarmale de post cu ciuperci:

Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute, usturoi si cimbru. La sfarsit se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Se da deoparte si se lasa la racit.

Compozitia se ruleaza in foile de varza bine scurse de apa.  Sarmalele se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus nervurile tocate si ce-a mai ramas din foile de varza. Se acopera cu un alt strat de varza tocata, se presara cu cimbru. Restul de rosii in suc se toarna deasupra, apoi completam cu apa, atata cat sa fie sarmalele bine acoperite.

Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana varza este bine fiarta. daca mai este necesar in timpul fierberii se completeaza cu apa calda.

Se servesc calde, cu mamaliguta. Dar is bune si reci. 😉

De cateva luni bune, din lipsa de timp…din uituceala… am ratat participarea la provocarea Dulce Romanie. Si daca tot mi-am adus aminte fug repejor la Magda sa ma incriu. 😉

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Rocsy Ciobanu 11 aprilie 2013 - 18:02

Sarmalele de post sunt preferatele mele, pur si simplu le ador.Bravo gospodina frumoasa!

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 11:49

multumesc Rocsy! >:D<

Răspuns
gaby_d 11 aprilie 2013 - 19:15

Si noua ne plac cele de post ;).

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 11:50

Gabi, nu vrei sa ti-i trimit pe ai mei la tine? :))

Răspuns
VicainCucina 12 aprilie 2013 - 8:42

ce draguti copilasii tai, esti o mama formidabila Miha, si nu doar!–> gatesti de minune si in plus faci fotografii perfecte!!!! te invidiez pozitiv … 🙂

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 11:52

multumesc Vica! >:D< Nu-mi iese de fiecare data, dar ma stradui :)))

Răspuns

Lasă un răspuns