Paste / Retete culinare

Ficatei de pui cu ciuperci si sos de rosii

loading...

500 g ficatei de pui
~250 g ciuperci (pluerotus am avut eu)
1 ceapa mare
1/2 capatana usturoi
2 cani suc de rosii
sare si piper
verdeata

Ceapa tocata marunt se caleste usor la foc mic in cateva linguri cu ulei de masline. Se pun si ciupercile tocate marunt sau taiate bucati mai mari, in functie de preferinta fiecaruia. Eu le-am tocat marunt marunt, de nici n-au stiut ai mei ca au mancat ciuperci :)))

Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se toarna sucul de rosii, omogenizam si condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi adaugam si ficateii spalati si curatati.

Se acopera din nou cu capacul si se lasa sa fiarba inabusit pana scade zeama, iar sosul ajunge la consistenta dorita. Inainte de final, cand inca mai este zeama in tigaie, punem usturoiul tocat si omogenizam. Mirosul va va face cu siguranta nerabdatori sa va asezati la masa. :)))

La final presaram cu verdeata tocata marunt si servim cu garnitura preferata. Noi, de data aceasta, desi de obicei mamaliga e nelipsita, am optat pentru paste.

Pastele fierte si scurse de apa, le-am pus intr-o tigaie si le-am perpelit in putin unt si usturoi.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Vreau si eu o portie, dar fara paste, ca din alea maninc suficiente… adica doar ficatei, dupa care sint innebunita si „ciumpercute” ca si alea imi plac mult…

  2. Delicioso el plato de pasta

  3. Bun 🙂

  4. Buna idee ne-ai dat , Miho, pentru masa de pranza. De maine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]

%d blogeri au apreciat: