Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu trufe de ciocolata

Prajitura cu crema de trufe de ciocolata

Astazi vremea in Iasi este…brrrr….:)) Asa ca va invit la o cafea aburinda, sa ne mai incalzim si la o prajitura cu ciocolata, ca sa ne vina cheful de vorba. :)))

Prajitura cu crema de trufe de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g trufe de ciocolata (cu portocale)
  • 200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura cu trufe de ciocolata:

Blat:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Punem trufele de ciocolata intr-un vas, turnam frisca deasupra si punem vasul la foc mic.

Bomboane de ciocolata

Crema de ciocolata

Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu laptele intr-un vas la foc mic pe aragaza sau la microunde, cum va este mai usor.

Pe unul din blaturi punem crema de ciocolata, nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata si portionam.

Prajitura de casa cu trufe de ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Minunat

  2. Vai ce bine arata! Ciocolatoasa pana la ultima farama. 🙂

  3. Doaneeeeeeeee, Miha da cum artaaaaaa, salivez in sec de numa numa.E minunata !

  4. Arata extraordinar! Bravo 😀

  5. Buna Miha! Arata super buna si ciocolatoasa prajiturica ta. Pupici si o saptamana superba iti doresc!

  6. acabo de conocer tu blog y tienes unas recetas impresionantes, me quedo por aqui de seguidora un beso desde Ponferrada

  7. vezi cum se prelinge glazura…asa salivez si eu! super faina!

  8. Anonymous says:

    ai fost rugata sa dai explicatii pt masuratori si ai facut-o,ai fost rugata sa dai explicatii despre smantana pe care o folosesti si de atunci o precizezi in fiecare reteta de praji pe care o faci,deasemenea,ai fost rugata sa faci poze cu etapele fiecarei retete si deasemenea o faci ( asta e un punct in plus pt tine pt ca faci niste poze pe care imi vine sa le mananc)si in cele din urma si cel mai important,faci niste retete senzationale simple si la indemana fiecaruia dar senzationale!tot ce prepar de la tine imi iese………..mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! ESTI MINUNATA! iti multumesc pt tot! cu respect o alta Miha!

  9. foarte frumoasa…numai privind-o ma ingras!

  10. cu trufe de ciocolata??? cum saracie sa nu fie buna ,e si foarte aspectoasa,mersi o salvez,ai un blog incarcat de bunatati

  11. Multumesc, multumesc frumos, atat cat de frumos se poate multumi :))

    Miha, trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii pana am ajuns sa termin de citit mesajul tau. :))) Multumesc, ma voi stradui mereu sa fiu la nivelul asteptarilor. 🙂

  12. nina says:

    imi cer scuze,as vre sa va intreb cu smintina de casa se poate face crema?va preciez mult,sunteti minunata desigur si recetele!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: