O reteta simpla, dar plina de calitati: este rapida, foarte buna (ficateii nu ies uscati si inecaciosi) si mai ales le place piticilor. 😉 Sper sa va placa si voua.
500 g ficatei
1 ceapa mare
1/2 capatana de usturoi
1/2 pahar de vin alb
cimbru
sare si piper
Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa devine traslucida adaugam ficateii spalati si curatati. Perpelim ficateii pe toate partile, condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru. Turnam vinul, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic, pana scade toata zeama. Lasam ficatul sa se prajeasca usor, apoi il scoatem pe un platou.
Se servesc calzi, presarati cu patrunjel verde tocat si mamaliguta aburinda.
5 comentarii
Excelente plato de carne. Saludos
Si eu fac asa ceva si ies deliciosi, mai ales cu o mamaliguta calda langa ei!
Foarte gustos
Intr-o ora demarez operatiunea; de-abia astept!!! Imi lasa gura apa…:))
Pupicei, Miha!
As manca si eu de astia la ora asta! :))