Alcazare

de Miha
2477 vizualizări
Alcazare

Reteta Alcazare

Ingrediente

  • 6 albusuri batute
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare Alcazare:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga taiata la un capat) si formam rondele mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Alcazare

Se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajiturelele incep sa-si schimbe culoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

  • Prajiturelele se fac mici, de cca 2-3 cm, cat sa poata fi mancata dintr-o singura miscare. :))) Eu nu am tava mare de aragaz si le-am facut mai mari, altfel riscam sa se lase bezeaua. Ca sunt mari, ca sunt mici, sunt la fel de delicioase, nu va faceti probleme ca nu se vor manca. :)))

Crema:

Galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul. Adaugam cacaoa. Turnam laptele putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia. Punem la fiert pe aragaz la foc mic sau pe baine-marine, pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se ia cate 1 lingura de “budinca” si se incorporeaza in untul frecat spuma. La sfarsit punem si esenta de rom dupa gust. Dam putin la rece sa se intareasca.

Prajiturelele se lipesc 2 cate 2 cu crema obtinuta, iar marginile se tavalesc prin nuca macinata. Etapa peste care eu am sarit cu nonsalanta. :)))

Alcazare

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

alison 25 ianuarie 2011 - 12:05

eu vreau sa le tavalesti nitel prin nuca,asa-mi mai plac!:)

Răspuns
naty 25 ianuarie 2011 - 12:47

mmm ce bune cred ca au fost

Răspuns
lia 25 ianuarie 2011 - 13:17

Imi lasa gura apa…inghit in sec. Trebue sa le incerc si eu, sigur sant grozave !!! da ce nu e grozav din ce gatesti tu…

Răspuns
Angela 25 ianuarie 2011 - 14:05

mmm yammy….astea sunt prajiturile mele prefereata!Merci

Răspuns
Bianka 25 ianuarie 2011 - 15:00

Extra, foarte gustos

Răspuns
Mihai C. 25 ianuarie 2011 - 15:13

o ce bune trebuie sa fie!

Răspuns
Oana 25 ianuarie 2011 - 19:09

Maine ii fac o surpriza sotului meu si-i pregatesc Alcazare. Ale tale arata apetisant, sper ca si ale mele vor fi la fel. Iti apreciez retele si-ti impartasesc “setea” de diversitate.
Sa fii sanatoasa!

Răspuns
minoki 25 ianuarie 2011 - 19:14

Miho, fi-ti-ar alcazarele sa-ti fie! Eu ma duc la culcare acusi si sa vezi tu, daca nu oi putea adormi!

Răspuns
Mirela 26 ianuarie 2011 - 1:34

Arata super Miha!!!Am sa le fac si eu,sotul e inebunit dupa bezea,:))
Te pup!

Răspuns
crystyna 29 decembrie 2011 - 13:59

foarte buna…:*:*:*

Răspuns
Miha 29 decembrie 2011 - 14:06

Ma bucur ca v-au placut! 😉

Răspuns
Simona 29 octombrie 2014 - 11:33

Buna ziua,

Nasa mea le lipea invers, adica cu partea rotunda spre interior. Rezultau niste cilindri mititei pe care ii dadea prin nuca.
Caut de mult reteta.

Multumesc!

Răspuns
Miha 29 octombrie 2014 - 14:34

Nu stiam asta, dar e foarte buna ideea! 😉
Multumesc si eu!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: