Tort cu crema de zahar ars

de Miha
795 vizualizări

Reteta Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • esenta vanilie
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da cuptor la foc mediu, pana crema incepe sa se inchege.

Intre timp preparam blatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam usor compozitia peste crema de zahar ars, usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam tortul, fara a ridica deloc cratita. Lasam la racit, apoi dam la frigider de preferat peste noapte, daca nu, macar cateva ore.

Tortul se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Tort cu crema de zahar ars

Pentru iubitorii de mere si aroma de scortisoara recomand si varianta cu mere. Desigur ca puteti face crema simpla fara blat. Daca va place crema de zahar ars, va va placea orice varianta, cu siguranta.

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Ladys Cosmetice 24 ianuarie 2011 - 8:47

Interesata de un schimb de banner?

Răspuns
naty 24 ianuarie 2011 - 10:22

arata foarte foarte bine….nu am incercat nicidata sa fac crema de zahar ars dar dupa cum ai explicat pare usor de facut…acum imi ramane sa imi fac curaj:)

Răspuns
Anonymous 24 ianuarie 2011 - 10:24

dumnezeule,miha!!!!!!!!!!!!!!!!! esti reala?????? FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspuns
Ionela aka Ionix 24 ianuarie 2011 - 10:27

delicios….

Răspuns
ela 24 ianuarie 2011 - 11:31

Mihaaaaaaa….ce bine arata si ce bun trebuie sa fie……am mancat asa ceva de cateva ori,delicios….

Răspuns
minoki 24 ianuarie 2011 - 11:32

Very good. Congratulations!

Răspuns
Bianka 24 ianuarie 2011 - 13:40

Minunat

Răspuns
asubana 29 ianuarie 2011 - 9:07

Buna,mi-am permis sa postez si eu reteta dvs.pentru ca mi-a placut f.mult.Cu permisiunea dvs de a nu modifica nimic.Va trimit blogul meu sa verificati …..http://gastronomie-sanatate.blogspot.com/search/label/Torturi
Va multumesc! La cat mai multe retete din partea mea si a gospodinelor de pe blogul meu.

Răspuns
Mihai C. 29 ianuarie 2011 - 13:27

OMG !!

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:42

Asubana, credeam ca ai si incercat reteta. M-as bucura mai mult sa incerci reteta si sa ma citezi ca sursa, decat sa ma copii cu totul. 🙂

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:43

Mihai, sper ca OMG e de bine. :)))

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:46

Lady’s Cosmetice…multumesc, deocamdata nu.

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:47

Naty, curaj draga mea. E atat de usor de facut…si atat de bun! 🙂

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:48

Anonim, multumesc. Daa…sunt cat se poate de reala. Cred! :)))

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:49

Ionixule, draga mea draga…multumesc! Ce faci? Pe unde umbli? Esti bine? Pup!

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:50

Ela, multumesc! Pupici!

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:50

Minoki, avand in vedere ca de obicei esti foarte critica…:)) ma simt flatata. Multumesc! :))

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2011 - 14:51

Bianka, multumesc! 🙂

Răspuns
Doinitza`s cakes 4 februarie 2011 - 7:07

crema de zahar ars e un deliciu,ce rafinat arata

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 8:31

Multumesc Doinita!

Răspuns
Anonymous 24 februarie 2011 - 17:37

mie nu mia esit asa ca in poze dar la gust a esit gustos poate din cauza oualelorca sant de casa si nu prea mia crescut blatul,,,,orcum misto’; felicitari:-p

Răspuns
Miha 24 februarie 2011 - 18:17

Am observat si eu ca ouale de la gainile de tara nu se bat asa bine ca si cele cumparate de la magazin. Nu stiu care ar fi motivul…

Răspuns
Anonymous 25 februarie 2011 - 17:29

maine incerc si eu, sa nu uit sa cumpar oua de la smk. sper sa fie bun.

Răspuns
Anonymous 13 decembrie 2011 - 12:09

L-AM FACUT SI EU . ESTE FOARTE BUN. MERITA SA INCERCATI ! Cat despre ouale de tara aflati ca se bat foarte bine dar trebuie tinute mai mult ta pemperatura camerei[de seara pana dimineata] , iar vasul in care se bat sa fie uscat.

Răspuns
Miha 13 decembrie 2011 - 12:15

Multumim frumos de pont! Voi tine minte! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: