Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Reteta Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • esenta vanilie
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da cuptor la foc mediu, pana crema incepe sa se inchege.

Intre timp preparam blatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam usor compozitia peste crema de zahar ars, usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam tortul, fara a ridica deloc cratita. Lasam la racit, apoi dam la frigider de preferat peste noapte, daca nu, macar cateva ore.

Tortul se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Tort cu crema de zahar ars

Pentru iubitorii de mere si aroma de scortisoara recomand si varianta cu mere. Desigur ca puteti face crema simpla fara blat. Daca va place crema de zahar ars, va va placea orice varianta, cu siguranta.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. Interesata de un schimb de banner?

  2. arata foarte foarte bine….nu am incercat nicidata sa fac crema de zahar ars dar dupa cum ai explicat pare usor de facut…acum imi ramane sa imi fac curaj:)

  3. Anonymous says:

    dumnezeule,miha!!!!!!!!!!!!!!!!! esti reala?????? FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. delicios….

  5. Mihaaaaaaa….ce bine arata si ce bun trebuie sa fie……am mancat asa ceva de cateva ori,delicios….

  6. Very good. Congratulations!

  7. Minunat

  8. Buna,mi-am permis sa postez si eu reteta dvs.pentru ca mi-a placut f.mult.Cu permisiunea dvs de a nu modifica nimic.Va trimit blogul meu sa verificati …..http://gastronomie-sanatate.blogspot.com/search/label/Torturi
    Va multumesc! La cat mai multe retete din partea mea si a gospodinelor de pe blogul meu.

  9. Mihai C. says:

    OMG !!

  10. Asubana, credeam ca ai si incercat reteta. M-as bucura mai mult sa incerci reteta si sa ma citezi ca sursa, decat sa ma copii cu totul. 🙂

  11. Mihai, sper ca OMG e de bine. :)))

  12. Lady’s Cosmetice…multumesc, deocamdata nu.

  13. Naty, curaj draga mea. E atat de usor de facut…si atat de bun! 🙂

  14. Anonim, multumesc. Daa…sunt cat se poate de reala. Cred! :)))

  15. Ionixule, draga mea draga…multumesc! Ce faci? Pe unde umbli? Esti bine? Pup!

  16. Ela, multumesc! Pupici!

  17. Minoki, avand in vedere ca de obicei esti foarte critica…:)) ma simt flatata. Multumesc! :))

  18. Bianka, multumesc! 🙂

  19. crema de zahar ars e un deliciu,ce rafinat arata

  20. Multumesc Doinita!

  21. Anonymous says:

    mie nu mia esit asa ca in poze dar la gust a esit gustos poate din cauza oualelorca sant de casa si nu prea mia crescut blatul,,,,orcum misto’; felicitari:-p

  22. Am observat si eu ca ouale de la gainile de tara nu se bat asa bine ca si cele cumparate de la magazin. Nu stiu care ar fi motivul…

  23. Anonymous says:

    maine incerc si eu, sa nu uit sa cumpar oua de la smk. sper sa fie bun.

  24. Anonymous says:

    L-AM FACUT SI EU . ESTE FOARTE BUN. MERITA SA INCERCATI ! Cat despre ouale de tara aflati ca se bat foarte bine dar trebuie tinute mai mult ta pemperatura camerei[de seara pana dimineata] , iar vasul in care se bat sa fie uscat.

  25. Multumim frumos de pont! Voi tine minte! 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: