Faguri cu crema de cacao si rom

de Miha
12019 vizualizări
Faguri cu crema de cacao si rom

Nu stiu daca este vreo reteta de faguri pe care am incercat-o pana acum si sa nu ne placa. Prajiturelele astea sunt grozave cu orice fel de umplutura. Astazi va propun acesti faguri cu crema de cacao si rom, promit ca sunt deliciosi!

Faguri cu crema de cacao si rom

Faguri cu crema de cacao si rom

Nu stiu daca este vreo reteta de faguri pe care am incercat-o pana acum si sa nu ne placa. Prajiturelele astea sunt… Prajituri faguri cu crema de cacao si rom European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.3/5
( 15 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • esenta de vanilie
  • Crema de cacao cu rom:
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon
  • 50 g cacao
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • esenta de rom

Mod de preparare Faguri cu crema de cacao si rom:

Faguri:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Pe rand, se adauga apoi vanilia, uleiul, laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si la sfarsit faina.

  • amoniacul se poate inlocui cu praf de copt.
  • compozitia finala seamana mult cu cea de chec, daca ti se pare ca e prea groasa (depinde si de faina folosita) poti adauga cateva linguri de lapte

Se pune compozitia in aparatul incins, cu ajutorul unei lingurite. Se coc cateva minute, in functie de aparatul folosit. Le urmariti gradul de coacere si le tineti pana se rumenesc usor

  • eu am pus compozitia intr-un recipient ramas de la ketchup. Treaba a mers mult mai usor si mai curat

Faguri cu crema de cacao

Crema de cacao cu rom:

Intr-o cratita amestecam amidonul, cacaoa si zaharul. Adaugam incet, putin cate putin, laptele si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mic si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte de pe foc, lasam sa se racoreasca. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Se mixeaza putin budinca racita, cat sa se desfaca si se adauga mascarponele. Se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena. Se adauga esenta de rom dupa gust.

Asamblare Faguri cu crema de cacao si rom:

Punem pe masa jumatate din faguri, spritam pe fiecare cate un mot de crema. Acoperim cu un fagure neuns, unind 2 cate 2. Se dau la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Faguri cu crema de cacao si rom

RETETA IN IMAGINI

Faguri cu crema de cacaoFaguri cu crema de cacao si romFaguri cu crema de cacao si rom

ALTE RETETE DE FAGURI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns