Daca ai o forma electrica si o reteta de faguri deliciosi, nu mai pare atat de complicat sa-i faci 😉 Pentru astazi am ales varianta cea mai simpla de faguri, faguri cu gem. Puteti folosi orice gem aveti la dispozitie si va place voua, eu am folosit gem de caise.
Aluatul nu se face greu deloc si ingredientele sigur le aveti deja in casa si daca mai aveti si gemul gata pregatit, puteti spune ca desertul e gata. Simplu, rapid si grozav de bun!
INGREDIENTE
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 125 ml lapte
- 450 g faina
- 1 lingurita amoniac
- esenta de vanilie
- gem de caise pentru umplutura (~250 g)
Mod de preparare Faguri cu gem:
Mixeaza ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Pe rand, adauga apoi vanilia, uleiul, laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si la sfarsit faina.
- amoniacul se poate inlocui cu praf de copt.
- compozitia finala seamana mult cu cea de chec, daca ti se pare ca e prea groasa (depinde si de faina folosita) poti adauga cateva linguri de lapte
Pune compozitia in aparatul incins, cu ajutorul unei lingurite. Se coc cateva minute, in functie de aparatul folosit. Le urmariti gradul de coacere si le tineti pana se rumenesc usor
- eu am pus compozitia intr-un recipient ramas de la ketchup. Treaba a mers mult mai usor si mai curat 😉
Asamblare Faguri cu crema de cacao:
Pune pe masa jumatate din cantitatea de faguri si pune cate o lingurita de gem pe fiecare. Acopera cu un fagure neuns, unind 2 cate 2. Se pot servi imediat, desi pana a doua zi devin mai moi si mai buni.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
2 comentarii
Sunt sublimi 😉
Multumesc 🙂