Faguri cu cacao este reteta pe care v-o aduc astazi si pe care v-o recomand cu drag. Ai mei au fost foarte incantati de acesti faguri si a trebuit sa promit ca voi repeta reteta 🙂 Pentru umplutura am folosit lapte condensat caramelizat, fara alte adaosuri. Se pot umple si cu gem sau dulceata, de care aveti si de care va place, dar eu vreau data viitoare sa le fac o crema de cacao, crema de la faguri cu crema cu cacao 😉 Sunt sigura ca vor fi cat se poate de deliciosi! 😉
INGREDIENTE
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 125 ml lapte
- 400 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita amoniac
- esenta de vanilie
- Umplutura:
- 1 cutie lapte condensat caramelizat (397 g)
Mod de preparare Faguri cu cacao:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Pe rand, se adauga apoi vanilia, uleiul, laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si la sfarsit faina amestecata cu cacaoa
- amoniacul se poate inlocui cu praf de copt
- vanilia se poate inlocui cu rom
- compozitia finala seamana mult cu cea de chec, daca ti se pare ca e prea groasa (depinde si de faina folosita) poti adauga cateva linguri de lapte
- faina o amestecati cu cacaoa intr-un castron si o cerneti apoi in castron, pentru a evita formarea de cocoloase
Se pune compozitia in aparatul incins, cu ajutorul unei lingurite. Se coc cateva minute, in functie de aparatul folosit. Le urmariti gradul de coacere si le tineti pana se rumenesc usor
- eu am pus compozitia intr-un recipient ramas de la ketchup. Treaba a mers mult mai usor si mai curat 😉
Punem pe masa jumatate din faguri si punem pe fiecare cate o lingurita de lapte condensat caramelizat. Acoperim cu un fagure neuns, unind 2 cate 2. Se dau la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
2 comentarii
Au fost bune ca de altfel toate retetele dv. Mulțumim pt. rețetă!
Sărbători fericite!
Ma bucur ca v-au placut!
Multumesc, la fel! 🙂