Nu stiu cum o fi la voi, dar la noi orice reteta de faguri as prepara, pana a doua zi nu mai sunt. Astfel ca e musai sa fac portie dubla, ca sa pot imparti si cu altii sau daca avem musafiri. Astazi va aduc acesti faguri cu crema de vanilie, un deliciu!
INGREDIENTE
- Faguri:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 125 ml lapte
- 450 g faina
- 1 lingurita amoniac
- esenta de vanilie
- Crema de vanilie:
- 150 g zahar
- 50 g amidon
- 450 ml lapte
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie
Mod de preparare Faguri cu crema de vanilie:
Faguri:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Pe rand, se adauga apoi vanilia, uleiul, laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si la sfarsit faina.
- amoniacul se poate inlocui cu praf de copt.
- compozitia finala seamana mult cu cea de chec, daca ti se pare ca e prea groasa (depinde si de faina folosita) poti adauga cateva linguri de lapte
Se pune compozitia in aparatul incins, cu ajutorul unei lingurite. Se coc cateva minute, in functie de aparatul folosit. Le urmariti gradul de coacere si le tineti pana se rumenesc usor
- eu am pus compozitia intr-un recipient ramas de la ketchup. Treaba a mers mult mai usor si mai curat
Crema de vanilie cu mascarpone:
Zaharul si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca bine. Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, se fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se pune esenta de vanilie dupa gust.
- poti adauga si putina zeama de lamaie, ii va da un gust mai bun 😉
Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Se mixeaza putin budinca racita, cat sa se desfaca si se adauga mascarponele. Se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena.
Asamblare Faguri cu crema de vanilie:
Punem pe masa jumatate din faguri, spritam pe fiecare cate un mot de crema. Acoperim cu un fagure neuns, unind 2 cate 2. Se dau la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
7 comentarii
Am citit câteva rețete de ale d-voastră și mi se par foarte interesante,o sa incerc numaidecât,vă mulțumesc mult pentru ele.
Multumesc si eu pentru aprecieri 🙂
Weekend minunat!
Multumim pentru rețete, foarte bune.Le am probat.Multumim și sănătate, putere sa ne mai faceti!🤗
Multumesc 🤗
Buna ziua, pentru forma de fagure ce aparat sa folosit?
un aparat electric pentru vafe