Desert cu zahar ars

de Miha
113 vizualizări
desert cu zahar ars si napolitana

Reteta Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie

 

Mod de preparare Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.

Zaharul se topeste, doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.

Se bate frisca cu vanilia.

frisca batuta

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.

Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.

cum se prepara desertul cu zahar ars

Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

desert cu zahar ars si frisca

by Natalia

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Daniela 29 iunie 2009 - 7:13

Portia din ultima poza e pentru mine, da ?! Yamiii, ce buna tre’sa fie…

Răspuns
Nati 29 iunie 2009 - 7:17

Arata tare bine, a avut ceva gust de zahar ars? Vad ca e alb alb in poza. Cum s-a facut napolitana, s-a inmuiat sau a ramas crocanta?

Răspuns
Miha 29 iunie 2009 - 19:27

Cuscra,bineinteles ca e pentru tine! 🙂

Răspuns
Miha 29 iunie 2009 - 19:29

Natalia,a fost cam putin zahar ars,dar a fost bun.S-a papat imediat.A mai ramas o portie mica pentru a doua zi,in care napolitana s-a cam muiat.

Răspuns
Jacktels Kochbuch 6 iulie 2009 - 6:27

Hi Miha,

foarte rafinatä Ideea. Compliment.

salutäri Jacob

Răspuns
Miha 6 iulie 2009 - 9:37

Jacob multumesc!

Ideea e a Nataliei,eu doar am preluat-o de la ea. Cu oarece modificari personale! :))

Cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: