Dulciuri

Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Reteta Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie
loading...

 

Mod de preparare Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.

Zaharul se topeste, doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.

Se bate frisca cu vanilia.

frisca batuta

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.

Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.

cum se prepara desertul cu zahar ars

Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

desert cu zahar ars si frisca

by Natalia

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Portia din ultima poza e pentru mine, da ?! Yamiii, ce buna tre’sa fie…

  2. Arata tare bine, a avut ceva gust de zahar ars? Vad ca e alb alb in poza. Cum s-a facut napolitana, s-a inmuiat sau a ramas crocanta?

  3. Cuscra,bineinteles ca e pentru tine! 🙂

  4. Natalia,a fost cam putin zahar ars,dar a fost bun.S-a papat imediat.A mai ramas o portie mica pentru a doua zi,in care napolitana s-a cam muiat.

  5. Hi Miha,

    foarte rafinatä Ideea. Compliment.

    salutäri Jacob

  6. Jacob multumesc!

    Ideea e a Nataliei,eu doar am preluat-o de la ea. Cu oarece modificari personale! :))

    Cu drag!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: