Reteta Desert cu zahar ars
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida
- 15 g gelatina
- 2 linguri zahar
- jumatate foaie de napolitana
- vanilie
Mod de preparare Desert cu zahar ars:
Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.
Zaharul se topeste, doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.
Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.
Se bate frisca cu vanilia.
Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.
Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.
Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.
by Natalia
6 comentarii
Portia din ultima poza e pentru mine, da ?! Yamiii, ce buna tre’sa fie…
Arata tare bine, a avut ceva gust de zahar ars? Vad ca e alb alb in poza. Cum s-a facut napolitana, s-a inmuiat sau a ramas crocanta?
Cuscra,bineinteles ca e pentru tine! 🙂
Natalia,a fost cam putin zahar ars,dar a fost bun.S-a papat imediat.A mai ramas o portie mica pentru a doua zi,in care napolitana s-a cam muiat.
Hi Miha,
foarte rafinatä Ideea. Compliment.
salutäri Jacob
Jacob multumesc!
Ideea e a Nataliei,eu doar am preluat-o de la ea. Cu oarece modificari personale! :))
Cu drag!