Prajituri / Retete de prajituri

Cuburi ciocolatoase

loading...

Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. ­čÖé

N-am poze pas cu pas…n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala…:)))

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine…

6 oua
100 g zahar
3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si „stins” cu 3 linguri de apa)
30 ml ulei
1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
2-3 linguri cacao
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Pentru crema avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingurita gelatina

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.


Pentru sirop avem nevoie de:

100 g zahar
100 ml apa

Zaharul il caramelizam dupa care il „stingem” cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu o glazura de ciocolata.

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
esenta de rom

Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ooo I adore chocolate pastries! Compliments!

  2. mmmm ce apetisant .trebuie incercata.

  3. Deci asta e un dulce incropit repejor?:D

  4. Thank you Maria!

  5. Multumesc Sandytza! N-o sa-ti para rau daca o vei incerca! ­čśë Pup!

  6. Adra,parol ca n-a durat mai mult de-o ora! :))

  7. Hallo Miha,

    Pr├Ąjitur├Ą cu Ganache umplut├Ą este tot timpul criminal gustoas├Ą. Fein├Ą ti-a iesit, Compliment.

    Salut├Ąri Jacob

  8. Multumesc Jacob!

    Imbratisari si de la noi!

  9. am notat reteta si abea astept sa mi-o faca mama:D

  10. Iulia,ce bine cand exista mama aproape! Pup si sper sa-ti placa. ­čÖé

  11. isabela says:

    superba o incerc cit de curind pupici ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: