Briose si checuri

Briose dospite

loading...

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit „savarine”. Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, pe care le stiu eu, le-am zis briose. ­čÖé

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 30 ml ulei
* 20 g zahar
* 250 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 200 ml lapte

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 200 ml apa
* esenta de rom

* Pentru umplutura:

* 250 ml frisca lichida

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il „stingem” cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele. Le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. ­čÖé

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cum e aluatul asta Miha, seamana cu cel de la savarinele din cofetarii? Eu sunt la faza de experinte, am facut mai multe feluri de aluat,toate sunt bune, dar niciunul care sa ma multumeasca pe deplin.
    Sa va fie de bine briosele-savarine!

  2. Livia, daca vrei savarine ca cele din cofetarie incearca „savarinele cu pesmet” ;). Am si eu reteta pe blog.

  3. Multumesc Miha, am facut si reteta cu pesmet, dar nu exact cum e la tine, adica fara faina. O sa incerc si asa, experimentez pana imi iasa ceva! O zi frumoasa sa ai!

  4. Hallo Miha,

    dup├Ą cit stiu eu Savarin este Amestecul de la Teig si nu neap├Ąrat Forma, da egal ti-au iesit super. Si
    Savarin este cev tare delicios.

    Tare feine si apetisante. Compliment

    salut├Ąri Jacob

  5. acum inteleg de ce ai numit cupcakes-urile mele „briose”..m-a nedumerit foarte mult…este pentru ca in Romania dupa cate vad, briosele nu sunt „briose”
    briosa „adevarata” este o paine frantuzeasca (coapta fie in tavi de paine fie in forme speciale care „seamana” cu savarinele) care are un foarte mare continut de unt si oua..desigur, se pune si faina, drojdie, apa etc…gustul si aspectul briosei se aseamna un pic cu cel al cozonacului simplu…
    briosele, cupcakes-urile, si muffins-urile sunt 3 lucruri complet diferite..ingredientele din aluatul tau ma duc cu gandul la cupcakes, dar alea nu se insiropeaza niciodata, deci este un fel de cupcakes/savarine…

    acest comentariu nu este pentru a te critica, pentru ca nu este nimic de criticat…aici, cea ce americanii numesc „savarine” nu seamana/au gustul deloc cu savarinele „originale” frantuzesti…ceea ce americanii numesc aici tiramisu e foarte departe de ceea ce italienii numesc tiramisu…deci, fiecare tara adapteaza si numesc/renumesc retete internationale…deci nu e nimic de criticat ­čÖé

    astea fiind zise, briosele arata trasnet, si cred ca sunt foarte delicioase!!

  6. arata foarte bine, sunt convins ca sunt si foarte bune ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos ­čÖé Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina ­čÖé Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

%d blogeri au apreciat: