Ingrediente
- Pentru salata Boeuf:
- * 1/2 piept de pui
- * 1 cartof
- * 2 morcovi
- * 1 patrunjel
- * 2-3 castraveti murati
- * 3-4 linguri maioneza
- * sare si piper
- * Pentru 1 cosulet:
- * 1 felie groasa de paine
- * cateva sticksuri
- * frunze de ceapa verde
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate.
Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati.
Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper.
Se prepara maioneza dintr-un ou fiert tare,o lingura de mustar,zeama de la 1/2 de lamaie si ulei.Se amesteca impreuna cu legumele si carnea si se omogenizeaza.
Cosulet:
Felia de paine se decupaza cu o forma rotunda, apoi din loc in loc se infing cateva sticks-uri. Trecem firele de ceapa, printre sticks-uri, alternand de fiecare ordinea in care incepem sa le punem. Continuam pana ajungem la inaltimea dorita a cosului.
Cu grisine cred ca ar merge mai bine, sunt mai groase si mai stabile.Iar firele de ceapa sa fie cat mai lungi posibil, sa fie cat mai putine capete de ascuns. 🙂
Idee preluata de la Lena.
9 comentarii
Ai, ce idee draguta!!!!!!!!!:)))))))))))
Arata superb!Esti extraordinara,este perfect.Am sa-l execut si eu la o salata si in loc de felia de paine am sa fac un chec de legume,cred ca ar fi de efect.Felicitari!!!
Buna Miha, excelenta ideea si usor de pus in practica!
Miha, arata superb cosuleteul, are asa un aer de primavara cu verdele ala, nci ca se putea ceva mai potrivit pentru Pasti. Ti-am vazut meniul de Pasti inca de cand l-ai postat, dar n-am avut vreme de scris comentarii. Acum insa, nu ma pot abtine. Superb arata. Te pup cu drag. 🙂
ce frumusel e! super idee!
Arata asa de frumos!
Multumesc! :*
Supe idee!! Felicitari arata minunat!
Multumesc frumos! 🙂