Oua umplute in sos de maioneza

de Miha
88 vizualizări

Ingrediente

  • * 10 oua
  • * Umplutura:
  • * 200 g ficat
  • * 1 ceapa mare
  • * 100 g unt
  • * sare si piper
  • * 2 linguri mustar
  • * 2-3 galbenusuri

Mod de preparare:

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.

Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.

Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.

Pentru sos facem maioneza (cantitatea e in functie de preferinta) pe care o amestecam cu putina smantana groasa. Eu am mai pus si cateva linguri de umplutura ce mi-a ramas si mi-a fost mila s-o arunc. :))

Pe platoul in care vor fi servite ouale se pune un strat generos de sos, apoi se aseaza ouale deasupra.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

tatlilar gülcandan 10 aprilie 2010 - 22:48

mmm nefis tatlar ellerinize saglik blogcu

Răspuns
alison 11 aprilie 2010 - 4:24

mmm,tare bune sunt si ce frumos le-ai aranjat cu posh-ul!

Răspuns
Irina 11 aprilie 2010 - 4:29

Bună dimineața!
Te așteaptă niște premii și o provocare la Doi și un … „SFERT” :).
O zi minunată!

Răspuns
Veronica 11 aprilie 2010 - 12:56

Si eu am niste premii pentru tine. Iar leapsa e bonus:))

Răspuns
camelia 11 aprilie 2010 - 12:58

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Răspuns
maria mihalache 11 aprilie 2010 - 13:51

Sunt delicioase…………..fac si eu ceva asemanator si le stiu gustul.
Pe curand!

Răspuns
mirela 11 aprilie 2010 - 14:57

Ce bine arata!Pofta buna la ele.

Răspuns
pansy 11 aprilie 2010 - 19:47

oldies but goodies !
de fierbi ouale 15 minute si nu 5 ?

Răspuns
Miha 11 aprilie 2010 - 20:57

Pansy, le fierb 15 minute, asta inseamna vreo 10 minute de cand incepe sa fiarba apa. In acest fel va fi foarte tare si voi putea folosi galbenusul tocat in alte preparate. Plus ca se vor curata mai usor.
Acum pot sa intorc intrebarea? De ce 5 si nu 15? :))

Răspuns
Naina 12 aprilie 2010 - 19:37

Faine oua ai mai facut Miha….ca de fiecare data! Te pup!

Răspuns
ayandari 13 aprilie 2010 - 7:56

si eu fac oua umplute asa, dar uneori le umplu si cu pasta de peste si sunt delicioase.

Răspuns
Miha 13 aprilie 2010 - 10:25

Cu peste n-am incercat niciodata. Desi, cred ca-s delicioase.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: