Reteta Oua umplute in sos de maioneza
INGREDIENTE
- * 10 oua
- * Umplutura:
- * 200 g ficat
- * 1 ceapa mare
- * 100 g unt
- * sare si piper
- * 2 linguri mustar
- * 2-3 galbenusuri
Mod de preparare Oua umplute in sos de maioneza:
Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.
Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.
Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.
Pentru sos facem maioneza (cantitatea e in functie de preferinta) pe care o amestecam cu putina smantana groasa. Eu am mai pus si cateva linguri de umplutura ce mi-a ramas si mi-a fost mila s-o arunc. :))
Pe platoul in care vor fi servite ouale se pune un strat generos de sos, apoi se aseaza ouale deasupra.
12 comentarii
mmm nefis tatlar ellerinize saglik blogcu
mmm,tare bune sunt si ce frumos le-ai aranjat cu posh-ul!
Bună dimineața!
Te așteaptă niște premii și o provocare la Doi și un … „SFERT” :).
O zi minunată!
Si eu am niste premii pentru tine. Iar leapsa e bonus:))
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Sunt delicioase…………..fac si eu ceva asemanator si le stiu gustul.
Pe curand!
Ce bine arata!Pofta buna la ele.
oldies but goodies !
de fierbi ouale 15 minute si nu 5 ?
Pansy, le fierb 15 minute, asta inseamna vreo 10 minute de cand incepe sa fiarba apa. In acest fel va fi foarte tare si voi putea folosi galbenusul tocat in alte preparate. Plus ca se vor curata mai usor.
Acum pot sa intorc intrebarea? De ce 5 si nu 15? :))
Faine oua ai mai facut Miha….ca de fiecare data! Te pup!
si eu fac oua umplute asa, dar uneori le umplu si cu pasta de peste si sunt delicioase.
Cu peste n-am incercat niciodata. Desi, cred ca-s delicioase.