Imi doream de multa vreme sa fac acesti biscuiti spritati de casa, doar ca forma pentru masina de tocat nu am gasit de cumparat. Si daca nu am forma oare nu pot face, m-am intrebat?! Am folosit un pistol pentru spritat si duiurile pe care le aveam in dotare. Unele mai mici, unele mai mari, le-am testat pe toate. Ies foarte bine oricum, nu trebuie decat sa o alegeti pe cea care o considerati potrivita pentru voi.
Cu forma atasata la masina de tocat treaba merge mult mai repede si mai usor, cu siguranta. Cu aluatul pus in posh este necesar un oarecare efort, dar cand iti doresti niste biscuiti fragezi si buni pentru cei dragi chiar nu mai conteaza 😀
INGREDIENTE
- 140 g untura
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 2 oua
- 450 g faina
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie rasa
Mod de preparare Biscuiti spritati de casa – reteta cu untura:
Untul moale, lasat la temperatura camerei si untura se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin ca o crema si zaharul e topit. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina se amesteca impreuna cu sarea si praful de copt si se adauga in crema de unt si untura. Se mixeaza pana la omogenizare.
- se poate folosi doar untura sau doar unt
Compozitia se pune intr-un posh si se spriteaza bastonase in tava tapetata cu hartie de copt.
Se baga tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de cca 10-15 minute la 170 grade, pana biscuitii sunt usor rumeni la talpa.
Se pot pudra cu zahar pudra vanilat, dar dupa ce ii lasi putin sa se racoreasca. Manevreaza-i cu atentie, pentru ca sunt foarte fragezi si se rup usor.
AICI gasiti o alta reteta de biscuiti spritati cu unt, foarte buni si de efect!
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL