Dupa indelungi cautari si teste am ajuns la o reteta de aluat care m-a incantat, reteta ce o voi folosi cu siguranta si pentru Paste, pentru cozonac si pasca.
Ingrediente
- 2 oua
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 60 g unt
- 550 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura coaja de portocale confiata
- Pentru umplutura:
- 200 g nuca macinata
- 50 g cacao neagra
- 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
- 1 lingurita scortisoara macinata
- esenta de rom
- lapte (atat cat se „cere” pentru a obtine consistenta dorita)
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare Cornuri pufoase cu nuca si cacao:
Umplutura:
Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.
Aluat:
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie (aproximativ) rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Taiem foaia in 8 triunghiuri.
Pe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita zdravana de umplutura, apoi rulam, formand cornurile ce le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, le ungem cu galbenus si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Moi, pufoase si aromate…nici nu-ti dai seama cand le-ai terminat de mancat. :)))
41 comentarii
Ce perfect arata! Bravo!
Buna dimineata!
Buna dimineata Gabi! :*
Buna Miha !
Oare mai ai multr idei ???
Excelente si cu aspect de podium !!!
arata grozav! am sa incercsi eu aluatul asta!
Buna seara si…yumm, yumm!
am si eu o intrebare?cu drojdie proaspata nu se poate de facut cornurile??????????
Se pot face si cu drojdie proaspata, desigur. Eu am pus uscata ca de asta aveam in casa. 🙂
Diana, multumesc! :*
Idei as avea mai multe daca n-as fi limitata de buget si de un munte de mofturi. :)))
Pansy, sper sa-ti placa si tie la fel de mult cum mi-a placut si mie. :)))
Minoki…da da…yumm yumm…:)))
Poti sa-mi trimiti si mie cateva bucati pentru micul dejun de maine?……….minunat arata.
O seara frumoasa!
buna, as avea o intrebare, ce inseamna pentru tine ,, foc mediu”. Pentru mine ar insemna aprox 180ºC, dar cum eu nu sunt o experta ca si tine …..
Foc mediu inseamna si pentru mine exact cat inseamna si pentru tine, adica 180 de grade.
Eu am cuptor pe gaz, fara termostat, asa ca mi se pare firesc sa spun asa cum fac eu, nu pentru ca sunt experta.
O seara buna! 🙂
Maria, vin eu si-ti aduc maine dimineata! :)))
Cred si eu ca ti-au placut…la cum arata…te lingi pe degete si ai mai tot intinde mana dupa inca unul..
Dooaamnee, ce pofta ai putut sa-mi faci…Si eu am un cheesecake in frigider,dar maine ii pun toppingul si-l pozez,deci nu-l ating.M-ai distrus la ora asta tarzie. 🙂 Pupici !
As devora si eu cateva… 🙂 arata asa pufoase, cred ca se topesc in gura
buna!am si eu o intrebare,in loc de hartie de copt as putea sa pun cornurile pe folie de aluminiu?Ms.anticipat.
Oooooh, perfect!
ce poza superba! numai din imagine iti vine sa le mananci!
Perfecte, multumim de reteta!
Anonim, eu ma feresc sa folosesc folia de aluminiu. Am avut candva o experienta aiurea, am pus in tava in loc de hartie de copt si s-a lipit ca naiba.
As recomanda mai degraba sa fie unsa tava cu ulei si tapetata cu faina, decat folia de aluminiu.
Betty, multumesc.
Da, gata…le-am terminat si ne-am lins si pe degete. :))
Ana Maria, tot cheesecake am avut si noi astazi. 😉 Dar inca :)) mi-e lene de postat.
Pupici! :*
Mihaela, au fost bune, bune. 😉 Pupici.
Multumesc Irina! :*
Multumesc Ophelia! :*
Multumesc Anonim. 🙂
Minunate! Am acasa mari mancatori de cornulete. 🙂
ils sont excellents la mie est moelleuse et bien aérée certainement délicieux bravo
à bientôt
o sa fac si eu cornurile tale, desi cred ca reteta mea de cozonac e identica cu asta, nu o stiu pe de rost, multumesc pentru idee.
Le-am incercat si eu. Sunt pufoase si bune si nu te mai poti opri din mancat :).
Si cozonacii de Pasti vor fi din acelasi aluat. Pupici si multumesc pentru reteta!
Pupici Ancuto. Ma bucur ca ti-ai placut!
Carmen, cu drag! 🙂
Multumesc Cristina! :*
Merci Fimere! 🙂
Bune, bune, bune 🙂
Senzationale cornurile! Salvez reteta >:D<
Am dat intamplator peste acest blog si ma bucur foarte tare. Am facut aceste cornuri pufoase si au iesit la fix.
A fost batalie pe ele, nu gluma. Nu am avut nuca si am incercat sa le umplu cu gem de caise. Era cam lichid si am pus nutella pana la urma.
Reteta mi-a parut destul de simpla si ma intreb oare cum ar iesi pt cozonac.
Din cantitatea asta de faina iese unul sau doi?
Nu am tavi f. mari (sint cam de dimensiunea celor de chec) si ma gandeam sa fac doi mai mititei.
Simona, ma bucur ca ai ajuns aici, sper ca vei mai reveni! 😉
Aluatul de la aceste cornuri il folosesc si la cozonac si iese foarte bine. Eu am o tava mare si fac un singur cozonac din aceste cantitati. Daca tavile tale sunt mici poti imparti aluatul in 2 parti 🙂
Zi frumoasa!
Am facut aceste cornuri de cateva ori. Sant grozave. Am incercat cu fel de fel de umpluturi. Nu prea ma pricep eu sa le rulez cum trebuie dar nu ramane nimic. Se termina degraba. Nu ramane nimic pt. a doua zi. Am facut si cozonac.. l-am unmplut cu rahat ca nu am avut nuca.. Am tot pus la cornuri..
Au iesit 2 cozonaci f. pufosi si extraordinar de buni. Asta este o reteta ideala.. Ma bucur f. mult ca am gasit-o. Nu am masina de paine dar am un mixer care lucreaza la fel de bine aluatul. Multumesc foarte mult pt. aceasta reteta. Toata familia multumeste… Ei sant beneficiarii..