Prajitura cu branza si caramel – Caramel Cheesecake

de Miha
29067 vizualizări
Cheesecake cu caramel

O alta prajitura ce o adaug in lista cu retete de prajituri preferate si pe care o recomand cu caldura. Este delicioasa si..unde mai pui ca e si usor de facut? Doar ca asteptarea e cam grea. :)))

Prajitura cu branza si caramel

Prajitura cu branza si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti digestivi (se pot folosi si din cei obisnuiti)
  • 25 g cacao
  • 100 g unt
  • Pentru crema:
  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru topping-ul de caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura cu branza si caramel – Caramel Cheesecake:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul amestecand cu o lingura. Vom obtine o compozitie nelegata, doar niste firimituri, dar care la apasare cu lingura devine compacta.

  • In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de putin unt.
  • Biscuitii am considerat eu a fi destul de dulci si n-am mai pus zahar, dar in functie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Solutia din urma o recomand a fi mai usoara si eficienta.

Crema:

Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un stick blender pana obtinem o compozitie omogena.

  • Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.

Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste, turnam deasupra topping-ul de caramel racit, apoi o dam la rece pentru cateva ore.

Topping de caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Prajitura cu branza si topping de caramel

In functie de preferinta fiecaruia se poate orna cu frisca.

Cheesecake cu caramel

poate vă plac și rețetele

64 comentarii

minoki 28 martie 2011 - 7:48

Daaaaa, mia placut, ca e simplu de facut. Asta e yumm, yumm!

Răspuns
Craita 28 martie 2011 - 7:51

ce bine arata:)

Răspuns
Daniela 28 martie 2011 - 7:55

Da ce curgatoare e !!! Eeeee… fur o felie virtuala si te pupicesc caramelat…

Răspuns
Anonymous 28 martie 2011 - 8:03

UAUUUUUUU………….trebuie sa fie delicios. Eu merg sa incerc sa fac cornurile cu nuca, sper sa imi iasa bune si macar pe jumatate la fel de frumoase ca ale tale. Ai un blog super si din fericire am ocazia sa invat sa fac dulciuri ( sunt o incepatoare in ale dulciurilor). O zi buna, Vero.

Răspuns
Ancuta 28 martie 2011 - 8:13

Wow cum arata!!! E clar pe lista de asteptare. O sa revin curand cu impresii :). Pupici si o saptamana frumoasa!

Răspuns
Anonymous 28 martie 2011 - 8:33

pfuuuuu, cum curge el acolo..moaaaaa
nu mai vin la tine :(((((

gaby_d

Răspuns
Bianka 28 martie 2011 - 9:31

Ceva minunat arata

Răspuns
Zazuza 28 martie 2011 - 10:34

vai, ce frumos arata, caramelul ala e de poveste!

Răspuns
jose manuel 28 martie 2011 - 11:12

Oh que delicia, que maravilla.

Saludos

Răspuns
Michelle 28 martie 2011 - 11:48

woow ce bine arata…caramel..

Răspuns
nadina73 28 martie 2011 - 11:53

ioiiiiiiiiiiiiiii jale mare,cred ca a fost nebunie.Super o sa-l incerc cat de curand.Pup

Răspuns
Diana 28 martie 2011 - 12:05

Toata lumea a facut cheesecake in week-end :))!!! Arata super fain, Miha! Abia astept sa incerc si eu reteta cu caramel!
Te pup,
Diana

Răspuns
Explora Cuisine 28 martie 2011 - 13:53

Minunat arata, si atat de inalt la cata branza ai pus, super!!! ma incanta retetele simple si bune 🙂

Răspuns
Anonymous 28 martie 2011 - 15:12

UAAAAA SUPER RETETA O PROBEZ SI EU

Răspuns
Dorina 28 martie 2011 - 15:19

Arata minunat , eu sunt mare amatoare de cheesecake-uri.

Răspuns
Brindusa 28 martie 2011 - 20:03

Si eu m-am indragostit de cheesecake, ca tare e usor de facut. Pe asta o s-o fac next, ca m-a innebunit caramelul ala.

Răspuns
Anonymous 28 martie 2011 - 20:13

ce buuuun! o sa-l incerc sigur! maine chiar! sa putea sa inlocuiesc branza de vaci cu branza philadelfia sau imi recomanzi alta? ( in spania nu gasesc branza de vaci romaneasca) un salut, mihaela!

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:15

Mino, maine vii la mine si-mi aduci si mie o felie din cheesecake-ul tau, daaaa? :)))

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:16

Multumesc Craita! Pupici! :*

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:16

Pupici caramelati :)) si de la noi cuscra draga! :*

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:17

Veronica, ma bucur ca-ti place aici la mine. Tin pumnii sa iasa cornurile mult mai frumoase decat ale mele. 😉

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:18

Ancuta, pupici! Abia astept sa vad rezultatul manutelor tale. :*

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:19

Gabi, ba io zic c-o sa mai vii. :))) Hai, ti pup! :*

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:19

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:22

Multumesc Zazuza! De povesti delicioase cu zane bune. :)))

Răspuns
Anonymous 28 martie 2011 - 20:22

Am facut azi cornurile si au iesit supeeeeeeeeeeeeer (e prima data cand fac cornuri). Nu vreau sa ma laud dar au iesit la fel de frumoase ca ale tale doar ca eu nu aveam nuci si le-am umplut unele cu ciocolata si altele cu cocos. O seara placuta, Vero.

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:22

Saludos, Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:23

Michelle, multumesc. Il incerci si tu? :)) :*

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:24

Multumesc Nadina, draga mea. Te astept cu impresii. Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:25

Multumesc Diana! :*
Da, se pare ca a fost week-end-ul cheesecake-urilor. :)))

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:26

Anonim, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut si ca vei incerca reteta. 😉 Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:27

Dorina, multumesc!
Daca esti amatoare de cheesecake, neaparat sa-l treci pe lista. E tare bun.

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:28

Brandusa…si pe mine. :))) Permanent eram tentata sa bag degetul in caramelul ala. :)))

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:30

Mihaela, branza Philadelphia este foarte potrivita. Sa ai spor! 😉

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 20:33

Vero, daca ai sti cat de mult ma bucur. Am o mare bucurie cand retetele de pe blog sunt incercate si mai ales reusite.
Varianta cu ciocolata o voi face si eu curand. :*

Răspuns
pansy 28 martie 2011 - 21:32

am trecut sa vad ce minunatii ai mai facut si nu-mi pare rau !

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 21:40

Multumesc Pansy ! Pup! :*

Răspuns
ONESTA30 29 martie 2011 - 7:45

Valeeeeeeeeeeeeeeei , m-ai imbolnavit si azi , mai Miha , mai ………..

Răspuns
ioana 29 martie 2011 - 11:25

Oare merge cu mascarpone?

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 11:30

Diana, cum sa te imbolnavesti mai fata mai? :))) Doamne fereste! :*

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 11:31

Ioana, sigur ca merge si cu mascarpone. Cred ca va fi muuuult mai fina crema. 🙂

Răspuns
misha 29 martie 2011 - 12:46

Arata atit de bine ca abia astept sa ajung acasa sa-l fac. Intrebare : tava cu cheesecake va sta efectiv in apa din tava mai mare? Nu intra apa pe la imbinarea partii detasabile?

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 13:13

Misha, tava cu prajitura sta intr-o tava mai mare in care am pus apa. Da, sta efectiv in apa. Nu, n-a intrat apa. Dar, daca te temi ca s-ar putea intampla asta pui tava cu apa cu o treapta mai jos.

Răspuns
maria mihalache 29 martie 2011 - 16:16

Ei bine cu asteptarea asta e cel mai greu.Eu fac si trebuie sa si mananc ……..hihihi.
Apetisanta!

Răspuns
ionela 29 martie 2011 - 16:51

De nota 100 tia iesit!..Miha est de milioane…ai niste retete super de aceea ma inspir de aici de cate ori am ocazia!

Răspuns
Misha 30 martie 2011 - 19:06

Am facut-o si a iesit extraordinara, chiar daca am dat-o in bara cu topingul. Frisca lichida s-a brinzit (inca ma intreb de ce) dar nu a deranjat. Toata lumea a fost super incintata de prajitura, deci mai fac.

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 19:16

Ce fel de frisca ai folosit Misha?

Răspuns
Ancuta 30 martie 2011 - 21:59

Am revenit cu impresii: delicioasa!!! A meritat asteptarea din plin :). Pup!

Răspuns
misha 1 aprilie 2011 - 15:23

N-am gasit decit Hulala. Adevarul e ca nu stiu unde sa gasesc alt fel de frisca.

Răspuns
Miha 1 aprilie 2011 - 15:52

Misha, n-am facut niciodata caramel cu frisca vegetala. Nu pot sa spun sigur daca din cauza ei s-a branzit compozitia.
Frisca lichida naturala (smantana lichida pentru frisca) gasesti la raionul cu UHT-uri. Sunt mai multe firme care comercializeaza: Milli, La Dorna…
Eu cumpar din Kaufland, cutii mici de 250 g de la Viam (brandul lor, din cate am inteles) sau din Plus de la Aplo, la fel, cutii mici de 200 g. Astea sunt mai ieftine si mult mai bune decat Milli, de exemplu, cu care am avut si experiente nu tocmai placute.

Răspuns
andra 1 aprilie 2011 - 18:23

Woaaa, cum arata!! Ca in cele mai frumoase vise !

Răspuns
Ina 2 aprilie 2011 - 8:46

vai Miha ce frumos e! felicitari si pt fotografii!

Răspuns
Miha 2 aprilie 2011 - 11:26

Multumesc frumos Ina! Daca ma lauzi tu…ma umflu-n pene. :))) Pupici!

Răspuns
Miha 2 aprilie 2011 - 11:26

Multumesc Andra!
Stii…cateodata…visele pot deveni realitate. :))

Răspuns
Anonymous 19 aprilie 2011 - 6:40

eeee arata bine da…..

Răspuns
Anonymous 19 aprilie 2011 - 6:43

hrrrrrr este foarte foarte bun si arata foarte bine

Răspuns
raluka 28 septembrie 2011 - 7:56

cum ati facut sa aiba peretele acela de branza dupa coacere?

Răspuns
Miha 28 septembrie 2011 - 8:04

Raluka, nu i-am facut nimic. Asa s-a „asezat” singura crema de branza. Dupa ce s-a racit mijlocul s-a lasat putin si marginile au ramas putin mai ridicate.

Răspuns
Carol 8 mai 2012 - 2:57

Superbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb! Felicitari pentru blog. Multumesc de idee. Sper sa il fac in weekend.

Răspuns
Miha 8 mai 2012 - 12:18

Multumesc Carol!

Răspuns
ioana 18 martie 2014 - 20:25

Buna, daca folosesc branza philadelphia oare mai e necesar sa adaug si frisca lichida? as vrea sa l fac maine, miercuri 19, daca aveti timp sa mi raspundeti va multumesc 🙂 daca nu, e ok, o sa urmez strict reteta : )

Răspuns
Miha 19 martie 2014 - 8:45

Buna, Ioana! Sper sa nu vina prea tarziu raspunsul meu, dar am cam lipsit de pe aici in ultimile zile… Smantana pentru frisca (frisca lichida) se pune pentru a inmuia, pentru a face branza de vaci mai cremoasa. Daca folosesti deja o crema de branza nu mai e absolut necesar. 😉

Spor sa ai!

Răspuns
Adinuca 10 septembrie 2016 - 18:53

Trebuie pusa numai decât tava in apa?

Răspuns
Miha 10 septembrie 2016 - 18:54

E ok si fara 😉

Răspuns

Lasă un răspuns