Aluat dulce / Fursecuri / Prajituri de post

Cornulete fragede cu bors

cornulete fragede cu bors

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250 ml ulei
  • 125 ml bors
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • rahat (sau dulceata, nuci, magiun)
  • Pentru finisat:
  • ~50 g zahar pudra vanilat
loading...

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! 😉

Pentru umplutura am folosit rahat si dulceata de visine, dar se pot umple si cu nuca sau magiun.

Mod de preparare Cornulete fragede cu bors:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul, borsul, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin bors daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale

Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.

Se pune la baza cate o bucatica de rahat (sau cate o lingurita de dulceata), apoi se ruleaza strans catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Aceste cornulete fragede cu bors sunt grozave, nici nu zici ca sunt de post.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu bors

RETETA IN IMAGINI

Iti recomand sa incerci si reteta de Cornulete fragede cu nuca (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 4,63 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Nu am folosit niciodata bors la gatit,dar tare bine arata cornuletele astea <3

  2. Exact cum le facea bunica mea, chiar cautam reteta de genul

  3. Ingrid says:

    Buna ziua! Ieri am incercat aceasta reteta. Au iesit foarte bune! Eu in coca, am pus si un pliculet cu zahar vanilinat si o jumatate de sticluta de rom. Si in loc de 250 ml de ulei, am pus 200 ml. Cantitatea de faina a fost suficienta. Multumesc pentru retata! Ingrid.

  4. Andreea says:

    Buna de ce îmi curge gemul din cornulețe la coacere ???

    • Prin incazire gemul se inmoaie si atunci este posibil sa curga. Foloseste un gem mai tare, apropiat de consistenta magiunului. Daca e mai subtire il poti amesteca cu putina nuca macinata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]