Aluat dulce / Fursecuri / Prajituri de post

Cornulete fragede cu bors

cornulete fragede cu bors

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250 ml ulei
  • 125 ml bors
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • rahat (sau dulceata, nuci, magiun)
  • Pentru finisat:
  • ~50 g zahar pudra vanilat
loading...

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! 😉

Pentru umplutura am folosit rahat si dulceata de visine, dar se pot umple si cu nuca sau magiun.

Mod de preparare Cornulete fragede cu bors:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul, borsul, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin bors daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale

Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.

Se pune la baza cate o bucatica de rahat (sau cate o lingurita de dulceata), apoi se ruleaza strans catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Aceste cornulete fragede cu bors sunt grozave, nici nu zici ca sunt de post.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu bors

RETETA IN IMAGINI

Iti recomand sa incerci si reteta de Cornulete fragede cu nuca (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Nu am folosit niciodata bors la gatit,dar tare bine arata cornuletele astea <3

  2. Exact cum le facea bunica mea, chiar cautam reteta de genul

  3. Ingrid says:

    Buna ziua! Ieri am incercat aceasta reteta. Au iesit foarte bune! Eu in coca, am pus si un pliculet cu zahar vanilinat si o jumatate de sticluta de rom. Si in loc de 250 ml de ulei, am pus 200 ml. Cantitatea de faina a fost suficienta. Multumesc pentru retata! Ingrid.

  4. Andreea says:

    Buna de ce îmi curge gemul din cornulețe la coacere ???

    • Prin incazire gemul se inmoaie si atunci este posibil sa curga. Foloseste un gem mai tare, apropiat de consistenta magiunului. Daca e mai subtire il poti amesteca cu putina nuca macinata

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: