Reteta Cornulete fragede cu bors
Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! 😉
Pentru umplutura am folosit rahat si dulceata de visine, dar se pot umple si cu nuca sau magiun.
INGREDIENTE
- Aluat:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 250 ml ulei
- 125 ml bors
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- Umplutura:
- rahat (sau dulceata, nuci, magiun)
- Pentru finisat:
- ~50 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare Cornulete fragede cu bors:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul, borsul, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin bors daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale
Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.
Se pune la baza cate o bucatica de rahat (sau cate o lingurita de dulceata), apoi se ruleaza strans catre varf.
Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Aceste cornulete fragede cu bors sunt grozave, nici nu zici ca sunt de post.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Iti recomand sa incerci si reteta de Cornulete fragede cu nuca (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)
8 comentarii
Nu am folosit niciodata bors la gatit,dar tare bine arata cornuletele astea <3
Exact cum le facea bunica mea, chiar cautam reteta de genul
Buna ziua! Ieri am incercat aceasta reteta. Au iesit foarte bune! Eu in coca, am pus si un pliculet cu zahar vanilinat si o jumatate de sticluta de rom. Si in loc de 250 ml de ulei, am pus 200 ml. Cantitatea de faina a fost suficienta. Multumesc pentru retata! Ingrid.
Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Buna de ce îmi curge gemul din cornulețe la coacere ???
Prin incazire gemul se inmoaie si atunci este posibil sa curga. Foloseste un gem mai tare, apropiat de consistenta magiunului. Daca e mai subtire il poti amesteca cu putina nuca macinata
Dacă nu am borș , cu ce îl pot inlocui?
Mulțumesc!
Borsul se poate inlocui cu vin alb