Cornulete fragede cu bors

de Miha
1101 vizualizări

Reteta Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! 😉

Pentru umplutura am folosit rahat si dulceata de visine, dar se pot umple si cu nuca sau magiun.

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza… Aluat dulce cornulete cu bors, cornulete fragede European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250 ml ulei
  • 125 ml bors
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • rahat (sau dulceata, nuci, magiun)
  • Pentru finisat:
  • ~50 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare Cornulete fragede cu bors:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul, borsul, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin bors daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale

Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.

Se pune la baza cate o bucatica de rahat (sau cate o lingurita de dulceata), apoi se ruleaza strans catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Aceste cornulete fragede cu bors sunt grozave, nici nu zici ca sunt de post.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu bors

RETETA IN IMAGINI

aluat cu bors pentru cornuletecum se fac cornulete cu rahatcornulete cu bors umplute cu rahatcum se fac cornuletele cu dulceatacornulete cu bors umplute cu dulceata

Iti recomand sa incerci si reteta de Cornulete fragede cu nuca (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Claudia 26 octombrie 2017 - 19:38

Nu am folosit niciodata bors la gatit,dar tare bine arata cornuletele astea <3

Răspuns
Service GSM 8 noiembrie 2017 - 18:07

Exact cum le facea bunica mea, chiar cautam reteta de genul

Răspuns
Ingrid 1 octombrie 2018 - 14:49

Buna ziua! Ieri am incercat aceasta reteta. Au iesit foarte bune! Eu in coca, am pus si un pliculet cu zahar vanilinat si o jumatate de sticluta de rom. Si in loc de 250 ml de ulei, am pus 200 ml. Cantitatea de faina a fost suficienta. Multumesc pentru retata! Ingrid.

Răspuns
Miha 2 octombrie 2018 - 21:03

Ma bucur ca ti-au placut! 🙂

Răspuns
Andreea 26 octombrie 2018 - 15:24

Buna de ce îmi curge gemul din cornulețe la coacere ???

Răspuns
Miha 28 octombrie 2018 - 15:02

Prin incazire gemul se inmoaie si atunci este posibil sa curga. Foloseste un gem mai tare, apropiat de consistenta magiunului. Daca e mai subtire il poti amesteca cu putina nuca macinata

Răspuns
Cornulete fragede cu gem si nuca - Dulciuri fel de fel 1 iunie 2020 - 17:40

[…] in loc de vin puteti folosi bors proaspat, vor iesi la fel ca cele de AICI […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: