Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana.
Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca le primesc la pachet, si o postez azi pe blog pentru „a fi acolo” pentru cand vor avea prietenele mele nevoie de reteta. Evident, e postata cu tot dragul si pentru voi, cititorii mei
INGREDIENTE
- 5 oua medii
- 250 g zahar (pudra)
- 1 cana ulei
- 1 cana iaurt
- 2 cani faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- 1 lingura cacao
Mod de preparare
Se va folosi o cana standard de 250 ml
Mod de preparare Briose bicolore:
Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.
Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.
In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao. Formele nu se umplu, punem compozitie cat sa fie pe 3/4 pline. Optional, presaram deasupra miez de nuca rupt bucati cu mana, bucatele de ciocolata, bombonele colorate… orice credeti voi ca ar placea copiilor vostri sau voua 😉
Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea.
Nu-i asa, ca e simpla reteta de Briose bicolore? Eu astept sa o incercati si sa-mi spuneti daca v-a placut.
Aceasta reteta se poate face si intr-o singura culoare, numai cu vanilie sau numai cu cacao. De asemenea, puteti adauga in compozitie bucatele de ciocolata, miez de nuca sau fulgi de nuca de cocos. Reteta este foarte versatila si va puteti „juca” dupa cum va place.
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si Briose cu fulgi de ciocolata (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
7 comentarii
Este excelenta, mi-a iesit perfect
Delicios
Miha, multumesc frumos pentru reteta asta! Este tare faina ♥♥♥ Eu am facut chec din ea si a iesit minunat ♥♥♥ Iese perfect de fiecare data si mereu primesc laude pentru el 😀
Te invit sa vezi cum mi-a iesit mie: https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2019/04/chec-delicios-reteta-perfecta.html
Multumesc inca o data pentru inspiratie!!! :*
Imi spuneti ce grasime trebuie sa aiba iaurtu?
cu cat mai gras cu atat mai bun 🙂
Briosele nu mi-au reusit. Au iesit crude in interior desi le-am tinut cam 40 de minute la 160 grade. Cantitate de zahar mi se pare prea mare. Se simte gustul de praf de copt. Poate AR fi trebuie stins cu putina seama de lamaie in loc sa fie amestecat cu faina.
De obicei, nu toate cuptoarele coc la fel, este posibil sa trebuiasca ajustat timpul de coacere. Le-ai copt la cuptor cu ventilatie sau fara? Daca inca erau crude in interior este clar ca mai trebuiau coapte.
Initial, gustand o briosa calda, asa am spus si eu, ca e cam mult zahar. Dar dupa ce s-au racit au avut alt gust 😉 Inclin sa cred ca si tu ai gustat-o calda, mai ales ca ai zis si de gustul de praf de copt (asta pe langa faptul ca nu era bine coapta)