Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose bicolore

Briose bicolore

Briose bicolore

Ingrediente

  • 5 oua medii
  • 250 g zahar (pudra)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura cacao

Se va folosi o cana standard de 240 ml

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana.

Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca le primesc la pachet, si o postez azi pe blog pentru „a fi acolo” pentru cand vor avea prietenele mele nevoie de reteta. Evident, e postata cu tot dragul si pentru voi, cititorii mei

Mod de preparare Briose bicolore:

Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.

Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.

In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao. Formele nu se umplu, punem compozitie cat sa fie pe 3/4 pline. Optional, presaram deasupra miez de nuca rupt bucati cu mana, bucatele de ciocolata, bombonele colorate… orice credeti voi ca ar placea copiilor vostri sau voua 😉

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea.

Nu-i asa, ca e simpla reteta de Briose bicolore? Eu astept sa o incercati si sa-mi spuneti daca v-a placut.

Aceasta reteta se poate face si intr-o singura culoare, numai cu vanilie sau numai cu cacao. De asemenea, puteti adauga in compozitie bucatele de ciocolata, miez de nuca sau fulgi de nuca de cocos. Reteta este foarte versatila si va puteti „juca” dupa cum va place.

Briose bicolore

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Briose cu fulgi de ciocolata (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Este excelenta, mi-a iesit perfect

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]